Město Plzeň - bezbariérový web


Přečíst článek nahlas

Aktuality z města

Hledáte aktuální zprávy z Plzně? Zajímá vás, co se právě děje v Plzni? Přečtěte si zajímavé novinky, články a zprávy zveřejněné na oficiálním webu města Plzně.

Plzeň získala historickou tramvaj z Prahy Plzeň získala historickou tramvaj z Prahy

Plzeňské městské dopravní podniky rozšířily svůj vozový park o motorový dvounápravový obousměrný vůz předválečné konstrukce Ringhoffer, tzv. dvoutisícovák, z roku 1929.

Zveřejněno: 20. 7. 2018 , Jarošová Adriana
O víkendu si v Plzni užijete nablýskané veterány, netradiční prohlídky i letní kino O víkendu si v Plzni užijete nablýskané veterány, netradiční prohlídky i letní kino

Víkend slibuje krásné letní počasí a v Plzni také pestrou nabídku akcí. Jako každý týden vám přinášíme několik tipů, kam vyrazit.

Zveřejněno: 20. 7. 2018 , Jarošová Adriana
Oslavy stého výročí republiky nabídnou i výjimečný koncert Oslavy stého výročí republiky nabídnou i výjimečný koncert

Součástí oslav bude v sobotu 27. října výjimečný koncert. Kulturní dům Peklo bude patřit ojedinělému projektu pro více než 50 hudebníků. Soubor Václava Marka a jeho Blue Star spojí s Plzeňskou filharmonií swingová a jazzová hudba 30. až 40. let dvacátého století.

Zveřejněno: 19. 7. 2018 , Jarošová Adriana
Cyrana vystřídají v Proluce Akvabely Cyrana vystřídají v Proluce Akvabely

Divadelní léto pod plzeňským nebem ale nekončí, už v neděli 22. 7. se na jevišti v Proluce poprvé představí tragikomedie Akvabely, která měla v rámci festivalu premiéru vloni v červnu, odehrávala se ale na prostranství U Zvonu.

Zveřejněno: 19. 7. 2018 , Jarošová Adriana
Ve Vejprnické ulici dojde k tramvajové výluce Ve Vejprnické ulici dojde k tramvajové výluce

Z důvodu stavebních prací na tramvajové trati ve Vejprnické ulici bude probíhat ve dnech 23. - 28. července výluka tramvajové dopravy na lince 2 v úseku sady Pětatřicátníků - Malesická.

Zveřejněno: 19. 7. 2018 , Jarošová Adriana
Mexická velvyslankyně zavítala do Plzně Mexická velvyslankyně zavítala do Plzně

Na Západočeskou univerzitu v Plzni a na zdejší radnici vedla návštěva velvyslankyně Spojených států mexických J. E. Rosaury Leonory Ruedy Gutierrez ve středu 18. července.

Zveřejněno: 18. 7. 2018 , Jarošová Adriana
V Líních budou soutěžit parašutisté v přesném přistání V Líních budou soutěžit parašutisté v přesném přistání

Otevřené Mistrovství České republiky v parašutismu – klasické disciplíny se uskuteční od pátku 20. do neděle 22. července na letišti Plzeň-Líně.

Zveřejněno: 18. 7. 2018 , Jarošová Adriana
Plzeň chystá revoluci ve stravování seniorů, plánuje centrální vývařovnu Plzeň chystá revoluci ve stravování seniorů, plánuje centrální vývařovnu

Plzeň chce vybudovat centrální vývařovnu, jež zajistí přípravu a rozvoz jídel až pro 2000 lidí, zejména z řad seniorů.

Zveřejněno: 17. 7. 2018 , Jarošová Adriana
Výstava v mázhauzu radnice představuje Loosovy interiéry v Plzni Výstava v mázhauzu radnice představuje Loosovy interiéry v Plzni

Plzeňské realizace tvorby světoznámého architekta Adolfa Loose i jeho životní příběh představuje výstava v mázhauzu plzeňské radnice.

Zveřejněno: 17. 7. 2018 , Jarošová Adriana
Osm desítek seniorů tančí na speciálním campu v Plzni Osm desítek seniorů tančí na speciálním campu v Plzni

Osm desítek účastníků z celé České republiky i ze Slovenska přijelo do Plzně na pětidenní Taneční camp seniorů Plzeň 2018. Ten pořádá Mezigenerační a dobrovolnické centrum TOTEM.

Zveřejněno: 16. 7. 2018 , Jarošová Adriana
Plzeň si připomněla 75. výročí 16. obrněné divize Plzeň si připomněla 75. výročí 16. obrněné divize

V neděli 15. července se uskutečnila v Plzni vzpomínková akce u příležitosti 75. výročí vzniku 16. obrněné divize armády Spojených států amerických, která osvobodila krajskou metropoli 6. května 1945.

Zveřejněno: 16. 7. 2018 , Jarošová Adriana
Město chce zrychlit výkupy pro stavbu průtahu silnice I/20 Město chce zrychlit výkupy pro stavbu průtahu silnice I/20

V dané lokalitě se nachází velké množství pozemků, na nichž stojí garáže. Město chce postupovat jednotně vůči všem vlastníkům a schválit jednotnou smluvní nabídkovou kupní cenu za tyto pozemky.

Zveřejněno: 16. 7. 2018 , Pecuch Martin
Občanské průkazy i cestovní pasy je možné vyzvednout v nových zkrácených lhůtách Občanské průkazy i cestovní pasy je možné vyzvednout v nových zkrácených lhůtách

Nově si mohou lidé požádat za poplatek o vydání občanského průkazu i pasu ve lhůtě do pěti pracovních dnů, případně i do 24 hodin, což dosud nebylo možné.

Zveřejněno: 13. 7. 2018 , Pecuch Martin
Revizoři dělali kontroly společně se strážníky, odhalili tři tisíce černých pasažérů Revizoři dělali kontroly společně se strážníky, odhalili tři tisíce černých pasažérů

Od poloviny května do konce června v městské veřejné dopravě v Plzni kontrolovaly cestující speciální smíšené hlídky revizorů Plzeňských městských dopravních podniků a strážníků Městské policie Plzeň.

Zveřejněno: 13. 7. 2018 , Pecuch Martin
Červenec je ve své polovině a v Plzni bude o víkendu opět co dělat Červenec je ve své polovině a v Plzni bude o víkendu opět co dělat

Léto je v plném proudu a o víkendu se v Plzni opět můžete těšit na řadu akcí. Přečtěte si naše tipy a můžete vyrazit.

Zveřejněno: 13. 7. 2018 , Pecuch Martin