Město Plzeň - bezbariérový web


Přečíst článek nahlas

Aktuality z města

Hledáte aktuální zprávy z Plzně? Zajímá vás, co se právě děje v Plzni? Přečtěte si zajímavé novinky, články a zprávy zveřejněné na oficiálním webu města Plzně.

V Tachově přišlo na Roadshow Sportmanie Plzeňského kraje 2000 lidí V Tachově přišlo na Roadshow Sportmanie Plzeňského kraje 2000 lidí

Celkem 700 dětí vyzkoušelo stanoviště a získaly razítko do hrací karty, kterou uplatní při hlavní sportovní události města Plzně Sportmanie Plzeň 2018.

Zveřejněno: 27. 6. 2018 , Pecuch Martin
Velvyslanci Německa a Japonska navštívili Plzeň Velvyslanci Německa a Japonska navštívili Plzeň

V úterý 26. června se stala Plzeň cílem návštěvy dvou vedoucích zastupitelských úřadů v Praze, a to velvyslance Spolkové republiky Německo J. E. Christopha Isranga a velvyslance Japonska J. E. Kaoru Shimazaki. Na zdejší radnici je přivítal primátor města Martin Zrzavecký.

Zveřejněno: 26. 6. 2018 , Pecuch Martin
Roadshow Sportmanie Plzeň 2018 po Plzeňském kraji zahájila svoji pouť v Rokycanech Roadshow Sportmanie Plzeň 2018 po Plzeňském kraji zahájila svoji pouť v Rokycanech

Odhadovaná celková návštěvnost činila přibližně 3500 osob, z toho bylo zhruba 600 dětí a mladých lidí, kteří vyzkoušeli jednotlivá stanoviště a mohli získat razítko do hrací karty.

Zveřejněno: 26. 6. 2018 , Pecuch Martin
Premiéra Cyrana s Michalem Dlouhým na plzeňské letní scéně se blíží Premiéra Cyrana s Michalem Dlouhým na plzeňské letní scéně se blíží

Cyrano tu bude mít do 18. července celkem 12 repríz a od 22. července se diváci mohou těšit na čtyři představení loňské úspěšné tragikomedie Akvabely.

Zveřejněno: 26. 6. 2018 , Pecuch Martin
Počet stromů na Jiráskově náměstí vzroste ze 136 na 160 Počet stromů na Jiráskově náměstí vzroste ze 136 na 160

Informace o plánované výměně části stromů během revitalizace Jiráskova náměstí vyvolaly u některých občanů znepokojení.

Zveřejněno: 25. 6. 2018 , Pecuch Martin
Hladové bouře před sto lety si vyžádaly životy dětí Hladové bouře před sto lety si vyžádaly životy dětí

V polovině června 1918 trpěli Plzeňané nedostatečným zásobováním, protože většina potravin směřovala na frontu.

Zveřejněno: 25. 6. 2018 , Pecuch Martin
Plzeň je městem chytrých řešení a chce být jejich evropskou metropolí Plzeň je městem chytrých řešení a chce být jejich evropskou metropolí

Více než 15 fungujících projektů, které občanům a návštěvníkům města usnadní, zkvalitní a zpříjemní život i pobyt, spustily v posledních dvou letech město Plzeň a jeho organizace.

Zveřejněno: 25. 6. 2018 , Pecuch Martin
Peter Sagan opanoval mistrovství cyklistiky v Plzni Peter Sagan opanoval mistrovství cyklistiky v Plzni

Českým mistrem se stal cyklista hradecké stáje Elkov Author Josef Černý, jenž vyhrál i časovku, která se jela ve čtvrtek v Karlových Varech.

Zveřejněno: 25. 6. 2018 , Pecuch Martin
Do konce června se může veřejnost vyjádřit k prostoru Americká – Sirková Do konce června se může veřejnost vyjádřit k prostoru Americká – Sirková

Až do konce června se zájemci k řešenému území, jenž je vstupní bránou do města, mohou vyjádřit v online dotazníku na webu www.ukr.plzen.eu.

Zveřejněno: 22. 6. 2018 , Jarošová Adriana
Největší sportovní akce města Sportmanie Plzeň 2018 začne 18. srpna Největší sportovní akce města Sportmanie Plzeň 2018 začne 18. srpna

Devět dní plných sportu nabídne možnost vyzkoušet si různé druhy sportů, besedy se známými sportovci a přednášky a bohatý doprovodný program. Vstup do sportovního parku pro celou rodinu je zdarma.

Zveřejněno: 22. 6. 2018 , Pecuch Martin
Gambrinus den promění centrum ve velkou pivní zahrádku. Co dalšího vás čeká o víkendu? Gambrinus den promění centrum ve velkou pivní zahrádku. Co dalšího vás čeká o víkendu?

O víkendu nebude v Plzni chybět výborné pivo, spousta dobré muziky ani letní kino. Kromě pravidelného víkendového programu pro vás máme i tipy na výstavy a nabídku výletu do regionu. U Strašic se totiž opět konají legendární Bahna.

Zveřejněno: 22. 6. 2018 , Pecuch Martin
Bolevecká základní škola získala cenu kraje za společenskou odpovědnost Bolevecká základní škola získala cenu kraje za společenskou odpovědnost

Druhé místo v 5. ročníku soutěže Ceny hejtmana Plzeňského kraje za společenskou odpovědnost 2017 získala Bolevecká základní škola Plzeň.

Zveřejněno: 22. 6. 2018 , Pecuch Martin
Skok do prázdna roku 1968 představují Masné krámy Skok do prázdna roku 1968 představují Masné krámy

Anatomii skoku do prázdna – Rok 1968 a umění v Československu představují až do 16. září Masné krámy Západočeské galerie.

Zveřejněno: 21. 6. 2018 , Jarošová Adriana
Osmiboj seniorů zná vítěze Osmiboj seniorů zná vítěze

V osmi disciplínách, které jsou nenáročné pro všechny závodníky, například minigolf, hod na plechovky, střelba z pistole, trénink paměti, kuželky, rybolov, šipky nebo boccia...

Zveřejněno: 21. 6. 2018 , Pecuch Martin
Městská policie společně s Policií ČR posílí svoji činnost v parcích v centru města Městská policie společně s Policií ČR posílí svoji činnost v parcích v centru města

Hlídky strážníků a policistů se zaměří na veřejný pořádek, dodržování městských vyhlášek, bezpečnost a pohodlí návštěvníků parků.

Zveřejněno: 21. 6. 2018 , Pecuch Martin