Město Plzeň - bezbariérový web


Přečíst článek nahlas

Aktuality z města

Hledáte aktuální zprávy z Plzně? Zajímá vás, co se právě děje v Plzni? Přečtěte si zajímavé novinky, články a zprávy zveřejněné na oficiálním webu města Plzně.

Plzeňské Loosovy interiéry se ucházejí o titul nejlepší destinace v Česku Plzeňské Loosovy interiéry se ucházejí o titul nejlepší destinace v Česku

V soutěži DestinaCZe v kategorii Místa spojená s výročím založení Československa je nominovala agentura CzechTourism spolu s brněnským vilovým kvartetem a prvorepublikovým letohrádkem sv. Vojtěch.

Zveřejněno: 5. 6. 2018 , Pecuch Martin
Plzeň netradičně představuje své základní školy Plzeň netradičně představuje své základní školy

Veškerá školská zařízení poprvé představuje na celkem deseti venkovních výstavních panelech umístěných v Riegrově ulici.

Zveřejněno: 5. 6. 2018 , Pecuch Martin
Plzeň má za sebou třetí ročník DronFestu Plzeň má za sebou třetí ročník DronFestu

Nevšední show, která je zařazena mezi největší akce svého druhu na světě, si nenechalo ujít přes osm tisíc lidí z tuzemska i zahraničí.

Zveřejněno: 5. 6. 2018 , Pecuch Martin
Bolevecké rybníky mají méně vody, ale je kvalitní a vhodná ke koupání Bolevecké rybníky mají méně vody, ale je kvalitní a vhodná ke koupání

Podle monitoringu, který se uskutečnil poslední květnový den, je voda v pěti největších rybnících kvalitní a vhodná ke koupání.

Zveřejněno: 4. 6. 2018 , Pecuch Martin
Historický víkend se ponese v duchu první republiky Historický víkend se ponese v duchu první republiky

Od pátku 8. do neděle 10. června ožije centrum Plzně tradičním Historickým víkendem.

Zveřejněno: 4. 6. 2018 , Pecuch Martin
Pohled Plzeňanů na budoucnost města se mění Pohled Plzeňanů na budoucnost města se mění

K návrhu strategického plánu se v minulém týdnu sešlo několik desítek Plzeňanů, aby zástupcům Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně představili své návrhy na konkrétní projekty, kterými by chtěli naplňování plánu zahájit a zároveň se podrobně seznámili s pěti základními cíli…

Zveřejněno: 4. 6. 2018 , Pecuch Martin
16. ZŠ a MŠ si nakoupí díky daru sportovní pomůcky 16. ZŠ a MŠ si nakoupí díky daru sportovní pomůcky

Škola pořídí například rakety a míčky na badminton, pálky a míčky na stolní tenis, házecí talíře (frisbee), gymnastický koberec, pomůcky na florbal či dresy

Zveřejněno: 4. 6. 2018 , Pecuch Martin
Mezinárodní festival Tanec Praha se představí i v Plzni Mezinárodní festival Tanec Praha se představí i v Plzni

Mezinárodní festival současného tance a pohybového divadla Tanec Praha se bude konat v Plzni od 2. do 18. června 2018.

Zveřejněno: 2. 6. 2018 , Pecuch Martin
Filozof a politik Daniel Kroupa získal v Plzni prestižní Cenu 1. června Filozof a politik Daniel Kroupa získal v Plzni prestižní Cenu 1. června

Politik, vysokoškolský učitel, autor odborných publikací, filozof a signatář Charty 77 Daniel Kroupa si převzal z rukou plzeňského primátora Martina Zrzaveckého prestižní ocenění města – Cenu 1. června.

Zveřejněno: 1. 6. 2018 , Pecuch Martin
Nejstarší dochovaná opera Orfeo se představí v Plzni a Bayreuthu Nejstarší dochovaná opera Orfeo se představí v Plzni a Bayreuthu

Divadlo J. K. Tyla bude mít tu čest otevřít svou inscenací po rekonstrukci Markraběcí operní dům, jenž je přístupný jako muzeum a za celý rok je zde uvedena pouze jedna inscenace.

Zveřejněno: 1. 6. 2018 , Pecuch Martin
Plzeň hostila Britský den, přijel ho podpořit velvyslanec Velké Británie Plzeň hostila Britský den, přijel ho podpořit velvyslanec Velké Británie

Britská obchodní komora v České republice uspořádala Britský den v Plzeňském kraji. Nový koncept tematicky zaměřených dnů v regionech představuje aktuální trendy v jednotlivých segmentech businessu.

Zveřejněno: 1. 6. 2018 , Pecuch Martin
Biskup ocenil vedení města za spolupráci s církví Biskup ocenil vedení města za spolupráci s církví

Biskup Plzeňské diecéze Tomáš Holub ocenil primátora města Plzně Martina Zrzaveckého a jeho prvního náměstka Martina Baxu za podporu a realizaci různých forem spolupráce mezi občanskou společností a církví.

Zveřejněno: 1. 6. 2018 , Pecuch Martin
Užijte si v Plzni první červnový víkend Užijte si v Plzni první červnový víkend

První červnový víkend už bude doslova vonět létem. Oslavte v Plzni dětský den a odpočítávejte s námi dny zbývající do prázdnin.

Zveřejněno: 1. 6. 2018 , Pecuch Martin
BIC plánuje rekonstrukci a rozšíření svých prostor na Borech i v centru města BIC plánuje rekonstrukci a rozšíření svých prostor na Borech i v centru města

Společnost BIC Plzeň plánuje přestavbu svých objektů v Teslově ulici na Borech i v Riegrově ulici v centru města. Rekonstrukce obou objektů, jichž je BIC vlastníkem, si vyžádá celkem 27,5 milionu korun. Přestavba se má se uskutečnit v letech 2018 až 2020.

Zveřejněno: 31. 5. 2018 , Pecuch Martin
Město Plzeň s Českým červeným křížem ocenilo dárce krve Město Plzeň s Českým červeným křížem ocenilo dárce krve

Celkem 11 Zlatých křížů 3. třídy za 80 odběrů krve a 17 Zlatých medailí prof. MUDr. Jana Janského za 40 odběrů si převzali ocenění z rukou primátora města Plzně Martina Zrzaveckého.

Zveřejněno: 31. 5. 2018 , Pecuch Martin