Město Plzeň - bezbariérový web


Přečíst článek nahlas

Aktuality z města

Hledáte aktuální zprávy z Plzně? Zajímá vás, co se právě děje v Plzni? Přečtěte si zajímavé novinky, články a zprávy zveřejněné na oficiálním webu města Plzně.

Město rozdělí 1,2 milionu korun na technické vzdělávání na školách Město rozdělí 1,2 milionu korun na technické vzdělávání na školách

Město poskytne dotace na podporu aktivit k technickému vzdělávání plzeňským základním, středním školám i dalším organizacím.

Zveřejněno: 14. 3. 2018 , Jarošová Adriana
Studenti i absolventi mohou najít práci na veletrhu Studenti i absolventi mohou najít práci na veletrhu

Čtyři největší budovy v kampusu Západočeské univerzity (ZČU) v Plzni na Borech zaplní ve středu 21. března na 150 vystavovatelů s nabídkami pracovního uplatnění pro studenty i absolventy.

Zveřejněno: 14. 3. 2018 , Jarošová Adriana
Plzeň spolu s Gymnáziem Františka Křižíka získala dotaci na zkvalitnění výuky cizích jazyků Plzeň spolu s Gymnáziem Františka Křižíka získala dotaci na zkvalitnění výuky cizích jazyků

Zkvalitnit vzdělávání studentů v komunikaci v cizích jazycích s využitím nejmodernějších metod výuky, to je hlavním cílem projektu nazvaného Rozvoj a modernizace školy pro výuku jazyků na GFK.

Zveřejněno: 14. 3. 2018 , Jarošová Adriana
Náměstí Generála Píky oživí nová zeleň Náměstí Generála Píky oživí nová zeleň

Na 1. etapu projektu obnovy a úpravy zeleně na náměstí Generála Píky v Městském obvodu Plzeň 2 – Slovany přispěje město 273,5 tisíci korunami.

Zveřejněno: 13. 3. 2018 , Jarošová Adriana
Studenti z Itálie a Turecka navštívili plzeňskou radnici Studenti z Itálie a Turecka navštívili plzeňskou radnici

Nyní v druhém březnovém týdnu hostí plzeňská Základní škola Martina Luthera učitele a studenty z partnerských škol, osm studentů z Itálie a devět z Turecka.

Zveřejněno: 13. 3. 2018 , Jarošová Adriana
Blik Blik již počtvrté rozsvítí Plzeň Blik Blik již počtvrté rozsvítí Plzeň

Akce se uskuteční v Plzni v pátek 16. a v sobotu 17. března, a to na Slovanech, v prostorách Depo2015 a v areálu Plzeňského Prazdroje.

Zveřejněno: 13. 3. 2018 , Pecuch Martin
Muzikál Šumař na střeše se vrátil do Plzně Muzikál Šumař na střeše se vrátil do Plzně

Legendární muzikál o síle tradic, lásky a potřebě tolerance Šumař na střeše se po 18 letech vrátil na repertoár Divadla Josefa Kajetána Tyla v Plzni.

Zveřejněno: 13. 3. 2018 , Jarošová Adriana
Hasiči z Plzně – Středu mají novou stříkačku Hasiči z Plzně – Středu mají novou stříkačku

Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje, požární stanice Plzeň – Střed má od pátku 9. března 2018 novou automobilovou stříkačku CAS 20 Scania.

Zveřejněno: 12. 3. 2018 , Jarošová Adriana
Děti z mateřských škol dostanou nové reflexní vestičky Děti z mateřských škol dostanou nové reflexní vestičky

Plzeňská městská policie rozdá do konce školního roku na 500 reflexních vestiček do všech mateřských škol na území města.

Zveřejněno: 12. 3. 2018 , Jarošová Adriana
Úprava tarifu MHD upřesní posuzování nároku na slevové předplatné pro rodiče malých dětí Úprava tarifu MHD upřesní posuzování nároku na slevové předplatné pro rodiče malých dětí

Podmínky pro posuzování nároku na 50% slevu předplatného v MHD pro rodiče na rodičovské dovolené nebo pobírající peněžitou pomoc v mateřství má za cíl nové nařízení o tarifu MHD, které schválila Rada města Plzně.

Zveřejněno: 12. 3. 2018 , Pecuch Martin
Nová odpadová vyhláška Plzně má zlepšit čistotu v širším centru města Nová odpadová vyhláška Plzně má zlepšit čistotu v širším centru města

Hlavní změna se dotkne vlastníků nemovitostí v širším centru města, konkrétně jde o objekty u celkem 75 ulic.

Zveřejněno: 9. 3. 2018 , Pecuch Martin
Vlastní zeleninu si můžete vypěstovat i letos v depu Vlastní zeleninu si můžete vypěstovat i letos v depu

Obyvatelé Plzně si mohou vypěstovat svoji vlastní zeleninu nebo bylinky, a to na pronajatém záhonku v Pěstírně Depo – komunitní zahradě.

Zveřejněno: 9. 3. 2018 , Pecuch Martin
Plzeňské sportovní naděje představuje výstava v mázhauzu Plzeňské sportovní naděje představuje výstava v mázhauzu

Představuje profily všech sportovců (jednotlivců i družstev), jež jsou nominováni ve stejnojmenné anketě, která bude vyhlášena 20. března v 16 hodin v Obřadní síni radnice.

Zveřejněno: 9. 3. 2018 , Pecuch Martin
Jaké akce nabídne v Plzni druhý březnový víkend Jaké akce nabídne v Plzni druhý březnový víkend

Březen se pomalu blíží do své poloviny a o víkendu bude v Plzni opět co dělat. Pokud hledáte inspiraci, máme pro vás několik tipů.

Zveřejněno: 9. 3. 2018 , Pecuch Martin
Fotbalový stadion ve Štruncových sadech je pokrytý wifi, lidé se bezplatně připojí na internet Fotbalový stadion ve Štruncových sadech je pokrytý wifi, lidé se bezplatně připojí na internet

Zdejší wifi síť, kterou mohou zájemci zdarma využít, se přidává k více než 20 zónám s bezplatným připojením, jež dává město Plzeňanům a turistům k dispozici.

Zveřejněno: 8. 3. 2018 , Pecuch Martin