Město Plzeň - bezbariérový web


Přečíst článek nahlas

Aktuality z města

Hledáte aktuální zprávy z Plzně? Zajímá vás, co se právě děje v Plzni? Přečtěte si zajímavé novinky, články a zprávy zveřejněné na oficiálním webu města Plzně.

Děti z 15. základní školy ochutnaly speciality španělské kuchyně Děti z 15. základní školy ochutnaly speciality španělské kuchyně

Hostům a svým zhruba devíti stovkám strávníků kuchařský tým pod vedením šéfkuchaře školy Václava Hokra připravil andaluské gazpacho, jež se připravuje ze zcela syrových a čerstvých surovin, bez koření, rajského protlaku a podobně.

Zveřejněno: 7. 2. 2018 , Pecuch Martin
Začíná jubilejní 15. ročník soutěže Stavba roku Plzeňského kraje Začíná jubilejní 15. ročník soutěže Stavba roku Plzeňského kraje

Díla mohou do soutěže přihlásit investoři, projektanti, zhotovitelé nebo vlastníci do 16. března 2018.

Zveřejněno: 7. 2. 2018 , Pecuch Martin
Samička nosorožce Růženka oslavila první narozeniny Samička nosorožce Růženka oslavila první narozeniny

Ošetřovatelé jí připravili symbolický dort, který vytvořili ze sena a denní krmné dávky. O tom, že Růženka dobře prospívá, svědčí to, že se ze své porodní váhy 47 kilogramů dostala za rok na šest tun.

Zveřejněno: 7. 2. 2018 , Pecuch Martin
Plzeň spouští novinku pro podnikatele, povolení pro předzahrádku bude jednodušší Plzeň spouští novinku pro podnikatele, povolení pro předzahrádku bude jednodušší

Elektronické vyřízení žádosti o restaurační předzahrádku je další z projektů konceptu Smart City Plzeň, jehož podstatou je ulehčovat a zpříjemňovat život obyvatelům západočeské metropole.

Zveřejněno: 6. 2. 2018 , Pecuch Martin
Plzeň zapojila Českou republiku do Liberation Route Europe Plzeň zapojila Českou republiku do Liberation Route Europe

Mezinárodní nadace spojující hlavní regiony podél postupu západních spojenců za II. světové války, podepsala v pondělí na plzeňské radnici smlouvu o partnerství s městem Plzní.

Zveřejněno: 6. 2. 2018 , Pecuch Martin
Výtvarníka Ladislava Sutnara připomíná nová publikace Výtvarníka Ladislava Sutnara připomíná nová publikace

Jde o další počin edice Významné plzeňské kulturní osobnosti. Cílem díla Ladislav Sutnar a Plzeň… Návrat… je seznámit širokou veřejnost s umělcem, jenž světově proslul jako designér.

Zveřejněno: 6. 2. 2018 , Pecuch Martin
U Hlavního nádraží nebudou jezdit tramvaje U Hlavního nádraží nebudou jezdit tramvaje

V druhé polovině února, ve dnech od 19. do 26. února 2018, dojde z důvodu stavebních prací na železničních mostech u Hlavního nádraží k výluce tramvajové dopravy na linkách 1 a 2 v úseku náměstí Republiky – Mikulášské náměstí.

Zveřejněno: 6. 2. 2018 , Pecuch Martin
Plzeň podpoří vznik zelené střechy, včelaře i alpinkáře Plzeň podpoří vznik zelené střechy, včelaře i alpinkáře

Zastupitelé podpořili vznik zelené střechy na 22. mateřské škole, pořízení zeleně na hřiště v Křimicích, činnost Alpinum klubu Plzeň, projekt 50. mateřské školy Kůzlátka zahradníkem i zorganizování konference spolku včelařů.

Zveřejněno: 5. 2. 2018 , Pecuch Martin
V městské galerii vystavuje Pavel Štýbr V městské galerii vystavuje Pavel Štýbr

Umělec maluje obrazy originální metodou, která se nazývá dripping. Barva se nenanáší štětcem, ale nechává se kapat na plátno. Vznikají přitom různé odchylky a chyby nezávisle na malířově vůli. Ve svých malbách se autor inspiruje předměty, jako jsou psané dopisy, erární textile nebo japonské…

Zveřejněno: 5. 2. 2018 , Pecuch Martin
Plzeň dá na kofinancování sociálních služeb 33,3 milionu korun Plzeň dá na kofinancování sociálních služeb 33,3 milionu korun

Peníze si rozdělí celkem 27 subjektů, mimo jiné Městská charita Plzeň, Diakonie ČCE – středisko Západní Čechy, Člověk v tísni, o.p.s., Občanské sdružení ProCit, z.s., Sdružení občanů EXODUS, z.s., Ledovec, z.s. a další.

Zveřejněno: 2. 2. 2018 , Pecuch Martin
Primátor a hejtman se sešli se zástupci Francouzské aliance v Plzni Primátor a hejtman se sešli se zástupci Francouzské aliance v Plzni

Tématem setkání byla prezentace dosavadní činnosti Francouzské aliance v Plzni, a to od vyučování francouzského jazyka přes pořádání kulturních akcí až po organizace mezinárodních jazykových zkoušek.

Zveřejněno: 2. 2. 2018 , Jarošová Adriana
Pololetní víkend v Plzni bude plný akcí pro děti i dospělé Pololetní víkend v Plzni bude plný akcí pro děti i dospělé

Potom co školáci dostanou vysvědčení, čeká je jeden volný den navíc. Co v Plzni podniknout?

Zveřejněno: 2. 2. 2018 , Pecuch Martin
Zóna placeného stání se od února rozšířila Zóna placeného stání se od února rozšířila

Nová zóna placeného parkování F vznikla od 1. února mezi Klatovskou třídou a Centrálním autobusovým nádražím.

Zveřejněno: 1. 2. 2018 , Pecuch Martin
Ďábelský lazebník vraždí v plzeňském divadle Ďábelský lazebník vraždí v plzeňském divadle

Malá scéna Divadla Josefa Kajetána Tyla uvedla muzikálový thriller Sweeney Todd s podtitulem Ďábelský lazebník z Fleet Street v režii šéfa plzeňského muzikálu Lumíra Olšovského a v hudebním nastudování Jiřího Petrdlíka.

Zveřejněno: 1. 2. 2018 , Pecuch Martin
Město podpoří hospic, diecézní charitu i potravinovou banku Město podpoří hospic, diecézní charitu i potravinovou banku

Dotaci získá Hospic svatého Lazara, Diecézní charita Plzeň, Poliklinika Bory, organizace Naděje a Potravinová banka Plzeň. Nejvíc, a to 1,7 milionu korun, obdrží na provoz Hospic svatého Lazara, který jako jediné zařízení v Plzeňském kraji zajištuje hospicovou a paliativní péči.

Zveřejněno: 1. 2. 2018 , Pecuch Martin