Město Plzeň - bezbariérový web


Přečíst článek nahlas

Aktuality z města

Hledáte aktuální zprávy z Plzně? Zajímá vás, co se právě děje v Plzni? Přečtěte si zajímavé novinky, články a zprávy zveřejněné na oficiálním webu města Plzně.

Plzeňská vodárna podpořila hokejovou mládež Plzeňská vodárna podpořila hokejovou mládež

Sportovní pomůcky všeho druhu obdrželi v pondělí 8. ledna mladí členové hokejového klubu HC Plzeň 1929 od zástupců společnosti Vodárna Plzeň.

Zveřejněno: 10. 1. 2018 , Jarošová Adriana
Aktivity Plzně na podporu technického vzdělávání oceňují odborníci i v zahraničí Aktivity Plzně na podporu technického vzdělávání oceňují odborníci i v zahraničí

Aktivity městského Centra robotiky, ale i jedinečný koncept Smart Edu Plzeň získávají ocenění odborníků v tuzemsku i v zahraničí.

Zveřejněno: 9. 1. 2018 , Pecuch Martin
V Plzni se loni narodilo nejvíce dětí za posledních sedm let V Plzni se loni narodilo nejvíce dětí za posledních sedm let

3957 dětí, což je téměř o dvě stě více než loni a vůbec nejvíce za posledních sedm let.

Zveřejněno: 9. 1. 2018 , Pecuch Martin
Veřejnost může podávat nominace na Uměleckou cenu města Plzně za rok 2017 Veřejnost může podávat nominace na Uměleckou cenu města Plzně za rok 2017

Až do 31. března 2018 mohou fyzické nebo právnické osoby podávat prostřednictvím Odboru kultury Magistrátu města Plzně nominace na Uměleckou cenu města Plzně v oblasti hudby, tance, výtvarného, dramatického a audiovizuálního umění, literární činnosti a designu.

Zveřejněno: 9. 1. 2018 , Pecuch Martin
Primátor, hejtman a biskup podpořili Tříkrálovou sbírku Primátor, hejtman a biskup podpořili Tříkrálovou sbírku

Doprovod jim dělali malí zpěváci z Dětského pěveckého sboru Jiřičky Plzeň.

Zveřejněno: 8. 1. 2018 , Pecuch Martin
Ultrazvukové plašiče divoké zvěře jsou v Plzni nainstalovány již na dvou místech Ultrazvukové plašiče divoké zvěře jsou v Plzni nainstalovány již na dvou místech

Plzeň pokračuje v instalování ultrazvukových plašičů divoké zvěře, cílem je zamezit poškozování parků divokými prasaty a pokusit se předejít jejich možným nechtěným střetům s obyvateli daných lokalit.

Zveřejněno: 5. 1. 2018 , Pecuch Martin
Zoo Plzeň v roce 2017 navštívilo přes 450 tisíc hostů Zoo Plzeň v roce 2017 navštívilo přes 450 tisíc hostů

Zoologické a botanické zahradě města Plzně stoupá již pátým rokem roční návštěvnost, v roce 2017 přišlo do krajské zoo 452 762 návštěvníků.

Zveřejněno: 5. 1. 2018 , Jarošová Adriana
Co podniknout v Plzni o prvním víkendu roku 2018? Co podniknout v Plzni o prvním víkendu roku 2018?

Novoroční oslavy jsou za námi a pomalu se vrací pracovní režim. Víkendy vám však ani v novém roce nikdo nevezme. Jak si v Plzni užít hned ten první, se dočtete na následujících řádcích.

Zveřejněno: 5. 1. 2018 , Pecuch Martin
Tříkrálová sbírka začala, zapojí se primátor, hejtman i biskup Tříkrálová sbírka začala, zapojí se primátor, hejtman i biskup

Výtěžek z Tříkrálové sbírky opět pomůže sociálním službám i jednotlivcům v plzeňské diecézi.

Zveřejněno: 4. 1. 2018 , Pecuch Martin
Odborníci představí veřejnosti územní studii Americká – Sirková Odborníci představí veřejnosti územní studii Americká – Sirková

Ve středu 10. ledna se budou moci lidé seznámit s územní studií Plzeň, Americká – Sirková při veřejné debatě, která se uskuteční od 17 hodin v bývalém obchodním domu Tesco na Americké ulici.

Zveřejněno: 4. 1. 2018 , Pecuch Martin
Baletní Proměnu Franze Kafky uvede Malá scéna plzeňského divadla Baletní Proměnu Franze Kafky uvede Malá scéna plzeňského divadla

Baletní inscenace Proměny, ve které tanečníkům propůjčí svůj hlas herec Jiří Lábus, bude mít na Malé scéně plzeňského Divadla Josefa Kajetána Tyla premiéru 6. ledna 2018.

Zveřejněno: 4. 1. 2018 , Pecuch Martin
Plzeň poskytne další z bytů jako služební pro strážníka městské policie Plzeň poskytne další z bytů jako služební pro strážníka městské policie

Zaměstnancům Městské policie Plzeň byly dosud poskytnuty 3 byty, PMDP celkem 5 bytů. Fakultní nemocnice Plzeň získala do nájmu pro své pracovníky 9 bytů.

Zveřejněno: 3. 1. 2018 , Pecuch Martin
Zoologická zahrada v Plzni připravila cyklus přednášek Zoologická zahrada v Plzni připravila cyklus přednášek

Celkem sedm přírodovědných a cestovatelských přednášek připravila na leden a únor Zoologická zahrada města Plzně.

Zveřejněno: 3. 1. 2018 , Pecuch Martin
Filipínci věnovali obraz Jezulátka do Křimic Filipínci věnovali obraz Jezulátka do Křimic

Filipínské velvyslanectví v České republice darovalo vzácný obraz Pražského Jezulátka křimické zámecké kapli Povýšení svatého Kříže.

Zveřejněno: 2. 1. 2018 , Pecuch Martin
Plzeň má vyhodnocení průzkumu tranzitní dopravy Plzeň má vyhodnocení průzkumu tranzitní dopravy

Do Plzně denně vjíždí 93 tisíc vozidel, z toho je 3,6 tisíce nákladních vozidel a tři tisíce kamiónů (nákladních souprav). Stejný počet z města vyjíždí.

Zveřejněno: 2. 1. 2018 , Pecuch Martin