Město Plzeň - bezbariérový web


Přečíst článek nahlas

Aktuality z města

Hledáte aktuální zprávy z Plzně? Zajímá vás, co se právě děje v Plzni? Přečtěte si zajímavé novinky, články a zprávy zveřejněné na oficiálním webu města Plzně.

Špičkové zařízení na energetické využívání odpadu ZEVO v Chotíkově u Plzně se od soboty otevírá veřejnosti Špičkové zařízení na energetické využívání odpadu ZEVO v Chotíkově u Plzně se od soboty otevírá veřejnosti

Spalovna komunálního odpadu ZEVO v Chotíkově u Plzně otevře tuto sobotu návštěvnické centrum. Široká veřejnost si tam může rezervovat prohlídky každou sobotu vždy od 09:00 do 16:30 hodin.

Zveřejněno: 27. 10. 2017 , Pecuch Martin
Skandál roku 1710 odhalí v Novém divadle Počestné paní plzeňské Skandál roku 1710 odhalí v Novém divadle Počestné paní plzeňské

Hra je na motivy historické komedie Počestné paní Pardubické upravená na míru plzeňské činohře a vychází ze skutečných historických postav města.

Zveřejněno: 27. 10. 2017 , Pecuch Martin
O víkendu se bude v Plzni slavit, nebude chybět dobré jídlo ani ohňostroj O víkendu se bude v Plzni slavit, nebude chybět dobré jídlo ani ohňostroj

Jak si i tak užít nadcházejících víkend v Plzni? Máme pro vás několik tipů, včetně toho, že už v předvečer oslav v pátek od 18 hodin zazpívá na náměstí Republiky Marie Rottrová.

Zveřejněno: 27. 10. 2017 , Pecuch Martin
Výstava představí historické proměny plzeňské radnice Výstava představí historické proměny plzeňské radnice

Výstava Plzeňská radnice v proměnách věků představí bohatou historii budovy, která je spolu s katedrálou svatého Bartoloměje výraznou dominantou plzeňského náměstí Republiky.

Zveřejněno: 26. 10. 2017 , Pecuch Martin
Oslavy 99. výročí vzniku Československa přinesou dopravní omezení v Plzni Oslavy 99. výročí vzniku Československa přinesou dopravní omezení v Plzni

Dopravní omezení odstartují v sobotu v podvečer v souvislosti s hlavním programem oslav, který začne v 17 hodin a to slavnostním shromážděním na náměstí T. G. Masaryka.

Zveřejněno: 26. 10. 2017 , Pecuch Martin
Přečtěte si říjnové Radniční listy Přečtěte si říjnové Radniční listy

Smart Edu Plzeň podporuje studenty | Bazén Slovany čeká velká rekonstrukce | Program oslav výročí vzniku samostatné republiky ...

Zveřejněno: 26. 10. 2017 , Pecuch Martin
Plzeň pořádá seminář zaměřený na drony a legislativu Plzeň pořádá seminář zaměřený na drony a legislativu

Plzeň pořádá 31.10. v Depo2015 seminář zaměřený na drony, starostům měst a obcí Plzeňského kraje objasní legislativu.

Zveřejněno: 25. 10. 2017 , Pecuch Martin
Tylovo divadlo ocenilo své umělce a přejmenovalo foyer Tylovo divadlo ocenilo své umělce a přejmenovalo foyer

V den 170. výročí narození Vendelína Budila předal ředitel Divadla Josefa Kajetána Tyla Ceny ředitele DJKT a Ceny Vendelína Budila.

Zveřejněno: 25. 10. 2017 , Pecuch Martin
Stipendium města Plzně letos obdrží deset studentů Stipendium města Plzně letos obdrží deset studentů

Deseti nejlepším studentům a studentkám Západočeské univerzity v Plzni a Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni udělil stipendium města Plzně v úterý 18. října plzeňský primátor Martin Zrzavecký.

Zveřejněno: 24. 10. 2017 , Pecuch Martin
Bonjour Plzeň! přiveze Francii do Plzně, již po pětadvacáté Bonjour Plzeň! přiveze Francii do Plzně, již po pětadvacáté

Festival se koná od pondělí 30. října do 12. listopadu 2017 na několika místech v Plzni.

Zveřejněno: 24. 10. 2017 , Pecuch Martin
Odborník seznámil seniory s nemocemi páteře Odborník seznámil seniory s nemocemi páteře

Plzeňští senioři se 18. října zúčastnili již třetí přednášky se zdravotní tématikou, kterou pro ně připravil Odbor sociálních služeb Magistrátu města Plzně ve spolupráci s Fakultou zdravotnických studií Západočeské univerzity v Plzni.

Zveřejněno: 24. 10. 2017 , Pecuch Martin
Plzeň chce provozovat Měšťanskou besedu vlastní firmou Plzeň chce provozovat Měšťanskou besedu vlastní firmou

Měšťanská beseda je jedním z nejvýznamnějších kulturních zařízení ve vlastnictví statutárního města Plzeň, je ve vynikajícím technickém stavu a je strategicky umístěna v centrální části města.

Zveřejněno: 23. 10. 2017 , Pecuch Martin
Seniorská Star Dance má své vítěze Seniorská Star Dance má své vítěze

Své vítěze má od minulého týdne soutěž Star Dance aneb Když senioři tančí…, kterou vyhlásil letos na jaře Odbor sociálních služeb Magistrátu města Plzně.

Zveřejněno: 23. 10. 2017 , Pecuch Martin
Plzeň chce rozšířit služby pro děti a mladistvé ohrožené závislostí Plzeň chce rozšířit služby pro děti a mladistvé ohrožené závislostí

V úterý 24. října 2017 se uskuteční od 9 hodin ve Sněmovním sále plzeňské radnice panelová diskuze k tématu Koordinace péče o děti a mladistvé ohrožené závislostním chováním a látkovou závislostí.

Zveřejněno: 23. 10. 2017 , Pecuch Martin
Plzeň vyhlásí dotační program na rozvoj sportovních zařízení a areálů Plzeň vyhlásí dotační program na rozvoj sportovních zařízení a areálů

Plzeň opět vyhlásí dotační program na rekonstrukce, opravu a výstavbu sportovních zařízení, areálů a související infrastruktury na území města Plzně.

Zveřejněno: 20. 10. 2017 , Pecuch Martin