Město Plzeň - bezbariérový web


Přečíst článek nahlas

Aktuality z města

Hledáte aktuální zprávy z Plzně? Zajímá vás, co se právě děje v Plzni? Přečtěte si zajímavé novinky, články a zprávy zveřejněné na oficiálním webu města Plzně.

Rekonstrukce železničního mostu Gambrinus omezí v nočních hodinách dopravu Rekonstrukce železničního mostu Gambrinus omezí v nočních hodinách dopravu

Po zrušení nákladového nádraží v ulici U Prazdroje pozbyla jeho šíře bezmála 80 metrů význam, a proto dojde v souvislosti s celou přestavbou železničního uzlu ke snesení čtyř nosníků tohoto mostu.

Zveřejněno: 11. 7. 2017 , Pecuch Martin
Začala rekonstrukce Dlouhé ulice, objízdnou trasou je Revoluční ulice Začala rekonstrukce Dlouhé ulice, objízdnou trasou je Revoluční ulice

Objízdná trasa pro automobily a další vozy vede přes Revoluční ulici. Napojení Revoluční ulice na Rokycanskou je řízeno pomocí semaforů.

Zveřejněno: 10. 7. 2017 , Pecuch Martin
Plzeňské městské dopravní podniky dají do vozů kamery pro posílení bezpečnosti Plzeňské městské dopravní podniky dají do vozů kamery pro posílení bezpečnosti

Kamery budou lokálně nahrávat záznam na vnitřní SD kartu a nahrávky uloží na centrální městské úložiště vždy na konečné stanici, případně v depu, pomocí Wi-Fi připojení.

Zveřejněno: 10. 7. 2017 , Pecuch Martin
Smart projekty Plzně v oblasti dopravy a vzdělávání zajímaly delegaci z Prešova Smart projekty Plzně v oblasti dopravy a vzdělávání zajímaly delegaci z Prešova

Chytré projekty v dopravě, které už zavedla či zavádí Plzeň, ale i smart záměry připravované v dalších oblastech zajímaly primátorku slovenského Prešova Andreu Turčanovou.

Zveřejněno: 10. 7. 2017 , Pecuch Martin
Výstava v divadle připomene odkaz regionálních umělců Výstava v divadle připomene odkaz regionálních umělců

Divadlo J. K. Tyla zve milovníky výtvarného umění od 12. července do foyeru Nového divadla na výstavu Plzeňský salón.

Zveřejněno: 10. 7. 2017 , Pecuch Martin
Kam v Plzni vyrazit o nadcházejícím víkendu Kam v Plzni vyrazit o nadcházejícím víkendu

Letní program akcí v Plzni pokračuje. Těšit se můžete na koncerty, divadlo, výstavy i netradiční zážitky. Připravili jsme pro vás výběr akcí na nadcházející týden a navíc jeden tip na výlet do regionu.

Zveřejněno: 7. 7. 2017 , Pecuch Martin
Plzeň má nové trvalkové záhony, rostliny na nich zvládnou sucho i horko Plzeň má nové trvalkové záhony, rostliny na nich zvládnou sucho i horko

Záhony jsou jiné, než na jaké bývají Plzeňané zvyklí, skládají se z rostlinných druhů snášejících velmi dobře stresové podmínky, tedy sucho, horko a konkurenci ostatních druhů.

Zveřejněno: 7. 7. 2017 , Pecuch Martin
Plzeň bude hostit Evropský pohár žen ve vodním pólu 2017, přispěje na něj i město Plzeň bude hostit Evropský pohár žen ve vodním pólu 2017, přispěje na něj i město

Evropského poháru se zúčastní na dvě stě žen z dvanácti zemí, a to z České republiky, Rakouska, Malty, Dánska, Irska, Německa, Anglie, Jihoafrické republiky, Skotska, Švýcarska, Walesu a Izraele.

Zveřejněno: 6. 7. 2017 , Pecuch Martin
Parkovací dům Rychtářka sníží ceny předplatného za parkování Parkovací dům Rychtářka sníží ceny předplatného za parkování

Radní města Plzně schválili snížení cen předplatného za parkování v Parkovacím domě Rychtářka, který provozuje město od poloviny roku 2011.

Zveřejněno: 5. 7. 2017 , Pecuch Martin
Mázhauz radnice představuje program Uměleckých rezidencí Evropského hlavního města kultury Mázhauz radnice představuje program Uměleckých rezidencí Evropského hlavního města kultury

Od roku 2012 se tento program zaměřuje na podporu mobility umělců a výměnu kontaktů a zkušeností prostřednictvím přijímání zahraničních umělců v Plzni a vysílání českých umělců k rezidenčním partnerům v Evropě a v Japonsku.

Zveřejněno: 4. 7. 2017 , Pecuch Martin
Město Plzeň si připomnělo 120. výročí narození generála Píky Město Plzeň si připomnělo 120. výročí narození generála Píky

Heliodor Píka aktivně bojoval za I. světové války na straně legií za vznik samostatného Československa, podílel se na vzniku nové československé armády a diplomacie nového státu, hájil zájmy Československa v diplomatických misích u našich spojenců.

Zveřejněno: 4. 7. 2017 , Pecuch Martin
Živou ulici zahájí pouliční divadlo v Mlýnské strouze Živou ulici zahájí pouliční divadlo v Mlýnské strouze

V pondělí 10. července zahájí Živou ulici už tradičně festival Za dveřmi je divadlo. Šestý ročník Živé ulice odstartuje v Mlýnské strouze, kam zavítají žongléři, akrobati a pouliční umělci. Připravená je i pohádka pro děti.

Zveřejněno: 4. 7. 2017 , Pecuch Martin
V Plzni vzpomněli na padlé v bitvě u Zborova V Plzni vzpomněli na padlé v bitvě u Zborova

Město Plzeň se připojilo k projektu Svíčky za padlé, jenž Československá obec legionářská připravila k letošnímu 100. výročí bitvy u Zborova.

Zveřejněno: 3. 7. 2017 , Pecuch Martin
Seminář Mladí a bezdomovci přiblížil žákům problematiku bezdomovectví Seminář Mladí a bezdomovci přiblížil žákům problematiku bezdomovectví

Odbor sociálních služeb Magistrátu města Plzně ve spolupráci s organizací Jako doma, o.p.s. uspořádal v závěru školního roku pro žáky základních škol seminář na téma Mladí a bezdomovci.

Zveřejněno: 3. 7. 2017 , Pecuch Martin
Magistrát města Plzně slaví 25. výročí svého vzniku Magistrát města Plzně slaví 25. výročí svého vzniku

Dne 1. července roku 1992 vznikl Magistrát města Plzně. Kromě pravomocí po zaniklém Úřadu města Plzně přejal magistrát pravomoci bývalého Okresního úřadu Plzeň-město, jenž byl zrušen k 30. červnu 1992.

Zveřejněno: 30. 6. 2017 , Pecuch Martin