Město Plzeň - bezbariérový web


Přečíst článek nahlas

Aktuality z města

Hledáte aktuální zprávy z Plzně? Zajímá vás, co se právě děje v Plzni? Přečtěte si zajímavé novinky, články a zprávy zveřejněné na oficiálním webu města Plzně.

Město nabízí k prodeji vyřazená vozidla Město nabízí k prodeji vyřazená vozidla

Aktuální seznam včetně specifikace je zveřejněn do 9. února na webových stránkách města, prodej se uskuteční formou veřejné obálkové metody.

Zveřejněno: 18. 1. 2017 , Pecuch Martin
Rodiče poděkovali městu za pomoc s osvojením dítěte Rodiče poděkovali městu za pomoc s osvojením dítěte

Šťastní rodiče vyzdvihují kromě jiného připravenost zaměstnanců odboru na každé jednání, lidský přístup, empatii i schopnost zvládnout jakoukoli situaci.

Zveřejněno: 17. 1. 2017 , Pecuch Martin
Plzeň vzpomínala na loutkáře Josefa Skupu Plzeň vzpomínala na loutkáře Josefa Skupu

Položením věnce k čestnému hrobu Josefa Skupy uctilo město Plzeň památku tohoto významného plzeňského loutkáře.

Zveřejněno: 17. 1. 2017 , Pecuch Martin
Rekonstrukce železničních mostů uzavře na víc než rok a půl Mikulášskou ulici Rekonstrukce železničních mostů uzavře na víc než rok a půl Mikulášskou ulici

Rozsáhlá výluka, která zasáhne MHD i ostatní dopravu, začne v pondělí 23. ledna a potrvá až do září příštího roku. Úplná uzavírka Mikulášské ulice v oblasti hlavního vlakového nádraží bude platit pro veškerou silniční dopravu včetně autobusových a trolejbusových linek MHD.…

Zveřejněno: 16. 1. 2017 , Pecuch Martin
Kam v Plzni vyrazit o druhém víkendu v lednu? Kam v Plzni vyrazit o druhém víkendu v lednu?

Tento víkend sice začíná pátkem třináctého, ale kdo by si kazil volné dny obyčejnou pověrou. Můžete vyrazit na hory užívat si zimních radovánek anebo si užít poklidnou zimu v Plzni.

Zveřejněno: 13. 1. 2017 , Pecuch Martin
Malí strážníci zjišťovali, co dělá odchytová skupina městské policie Malí strážníci zjišťovali, co dělá odchytová skupina městské policie

Strážníci z odchytové služby Městské policie Plzeň přiblížili svou práci dětem, které navštěvují kroužek Malý strážník ve Středisku volného času Radovánek v Ledecké ulici.

Zveřejněno: 13. 1. 2017 , Pecuch Martin
V lázních bych nejraději viděl galerii, přiznal na radnici architekt Soukup V lázních bych nejraději viděl galerii, přiznal na radnici architekt Soukup

U příležitosti významného životního jubilea přijali dnes primátor města Martin Zrzavecký a jeho první náměstek Martin Baxa architekta Jana Soukupa.

Zveřejněno: 12. 1. 2017 , Pecuch Martin
Plzeň se snaží maximálně vyjít vstříc lidem ze 14 obcí Plzeňska, jež čeká výměna občanských průkazů Plzeň se snaží maximálně vyjít vstříc lidem ze 14 obcí Plzeňska, jež čeká výměna občanských průkazů

Pracovníci oddělení občanských průkazů a cestovních dokladů odbavují organizované skupiny seniorů z daných obcí a dojíždí i za imobilními občany.

Zveřejněno: 12. 1. 2017 , Pecuch Martin
Primátor ocenil mistra světa v judu Zdeňka Vlčka pečetí města Primátor ocenil mistra světa v judu Zdeňka Vlčka pečetí města

Plzeňana a obhájce titulu mistr světa v judu Zdeňka Vlčka přijali zástupci radnice, za jeho skvělý sportovní výkon mu poděkovali primátor města Martin Zrzavecký, radní Michal Dvořák a Helena Matoušová.

Zveřejněno: 12. 1. 2017 , Pecuch Martin
V Plzni panuje zvláštní fotbalová symbióza, zaznělo na setkání města a klubu V Plzni panuje zvláštní fotbalová symbióza, zaznělo na setkání města a klubu

Na tradičním setkání v novém roce se dnes sešli členové Rady města Plzně a představitelé fotbalového klubu FC Viktoria Plzeň.

Zveřejněno: 11. 1. 2017 , Pecuch Martin
Mám filozofii, ze které neustoupím, říká trenér Viktorie Roman Pivarník Mám filozofii, ze které neustoupím, říká trenér Viktorie Roman Pivarník

Jsem nadšený, vrátil jsem se do podmínek, které jsem poznal jako hráč, především v Rapidu. Jako trenér jsem v Česku roky pracoval ve skromných podmínkách, teď je to něco odlišného. A hráči přistupovali k tréninkovému procesu i životosprávě dobře.

Zveřejněno: 11. 1. 2017 , Pecuch Martin
Společné memorandum má podpořit rozvoj mládežnického tenisu Společné memorandum má podpořit rozvoj mládežnického tenisu

Předpokládanou součástí spolupráce je i budoucí finanční podpora tenisové akademie ze strany města, přičemž ta by měla být realizována prostřednictvím Nadačního fondu Regionální plzeňské tenisové akademie.

Zveřejněno: 10. 1. 2017 , Pecuch Martin
Dobrovolníci pomáhají na přechodech Dobrovolníci pomáhají na přechodech

Reflexní vesty na bundě a červený stavěcí terč v ruce. Tak vypadají dopravní asistenti, kteří pomáhají v plzeňských ulicích zejména dětem a seniorům přejít bezpečně komunikaci.

Zveřejněno: 9. 1. 2017 , Pecuch Martin
Primátor podpořil Tříkrálovou sbírku, vzal na sebe kostým Baltazara Primátor podpořil Tříkrálovou sbírku, vzal na sebe kostým Baltazara

Spolu s biskupem Plzeňské diecéze Tomášem Holubem a hejtmanem Plzeňského kraje Josefem Bernardem na sebe dopoledne vzali kostým tří králů a v doprovodu dětí z pěveckého sboru 34. základní školy v Plzni vyrazili koledovat do ulic Plzně.

Zveřejněno: 6. 1. 2017 , Pecuch Martin
Řekněte nám, jakou chcete mít Plzeň v roce 2035 Řekněte nám, jakou chcete mít Plzeň v roce 2035

K odpovědi na otázku, v jakém městě chtějí Plzeňané žít v roce 2035, vyzývá od začátku roku do konce ledna Útvar koncepce a rozvoje města Plzně.

Zveřejněno: 6. 1. 2017 , Pecuch Martin