Město Plzeň - bezbariérový web


Přečíst článek nahlas

Aktuality z města

Hledáte aktuální zprávy z Plzně? Zajímá vás, co se právě děje v Plzni? Přečtěte si zajímavé novinky, články a zprávy zveřejněné na oficiálním webu města Plzně.

Plzeň navrhuje úpravu křižovatky Jateční a Těšínská Plzeň navrhuje úpravu křižovatky Jateční a Těšínská

Cílem je navrhnout úpravu křižovatky tak, aby se zvýšila její kapacita a byl lépe vyřešen pohyb chodců a cyklistů. Byly zpracovány dvě varianty, první varianta obsahuje okružní křižovatku, druhá navrhla uspořádání křižovatky do tvaru T, která na každém rameni bude mít dva řadicí pruhy.

Zveřejněno: 1. 12. 2016 , Pecuch Martin
Město Plzeň zveřejnilo návrh rozpočtu na rok 2017 Město Plzeň zveřejnilo návrh rozpočtu na rok 2017

Písemné připomínky k návrhu rozpočtu je možné zasílat do 13. prosince 2016.

Zveřejněno: 1. 12. 2016 , Pecuch Martin
Seniorfest na téma zdraví vzdělával i pobavil Seniorfest na téma zdraví vzdělával i pobavil

Celodenní školu zdraví z oblasti zdravotní prevence pod názvem Seniorfest připravil pro seniory na poslední listopadový den Odbor sociálních služeb Magistrátu města Plzně.

Zveřejněno: 1. 12. 2016 , Pecuch Martin
15. základní škola v Plzni získala bronzový certifikát Skutečně zdravá škola 15. základní škola v Plzni získala bronzový certifikát Skutečně zdravá škola

Certifikát škola převzala v polovině listopadu na setkání v Praze, dnes ředitelku školního zařízení Soňu Pavelkovou přijala náměstkyně primátora pro oblast školství a sociálních věcí Eva Herinková.

Zveřejněno: 30. 11. 2016 , Pecuch Martin
Galerie města Plzně vystavuje díla s hororovou tematikou Galerie města Plzně vystavuje díla s hororovou tematikou

Život je bolestný a přináší zklamání, tak pojmenoval kurátor výstavy Otto Urban autorský projekt, ve kterém je zastoupeno deset osobností současného českého umění.

Zveřejněno: 30. 11. 2016 , Pecuch Martin
Adventní prohlídky Plzně poodhalí tajemství historie Vánoc i tradiční zvyky Adventní prohlídky Plzně poodhalí tajemství historie Vánoc i tradiční zvyky

Adventní prohlídky začínají v sobotu 3. prosince a konají se každou sobotu a neděli od 17:30 hodin až do neděle 18. prosince.

Zveřejněno: 30. 11. 2016 , Pecuch Martin
Téměř 100 tisíc za přestupy hráčů získají na své aktivity dva subjekty Téměř 100 tisíc za přestupy hráčů získají na své aktivity dva subjekty

Rada města Plzně rozdělila první příjmy, které získalo město z Memoranda o podpoře sportu ve městě Plzni. To uzavřelo loni v květnu se zástupci klubů FC Viktoria Plzeň, HC Plzeň 1929 a Házená Plzeň.

Zveřejněno: 29. 11. 2016 , Pecuch Martin
Stážista z japonského Takasaki absolvuje praxi v Plzni Stážista z japonského Takasaki absolvuje praxi v Plzni

Třináct dnů stráví v západočeské metropoli stážista z partnerského města Takasaki Kota Hoshina, během své praxe navštíví magistrátní odbory státní sociální péče, sociálních služeb nebo školství, mládeže a tělovýchovy.

Zveřejněno: 29. 11. 2016 , Pecuch Martin
V Centru robotiky učitelé soutěžili v zapojení moderních technologií do výuky V Centru robotiky učitelé soutěžili v zapojení moderních technologií do výuky

Učitelé plzeňských základních škol dostali za úkol sestavit za pomoci moderních technologií, tedy interaktivní tabule, počítače, tabletu, kamery nebo fotoaparátu, zajímavý výukový materiál, který bude pro žáky atraktivní a zároveň je do výuky aktivně zapojí.

Zveřejněno: 28. 11. 2016 , Pecuch Martin
Sběrný dvůr v Jateční ulici čeká úplná uzavírka Sběrný dvůr v Jateční ulici čeká úplná uzavírka

Ve dnech od 5. do 26. prosince dojde k úplné uzavírce sběrného dvora v Jateční ulici, důvodem je celoplošná rekonstrukce povrchu ve dvoře.

Zveřejněno: 28. 11. 2016 , Pecuch Martin
Plzeň rozsvítila svůj vánoční strom Plzeň rozsvítila svůj vánoční strom

Na osm tisíc diváků přišlo první adventní neděli rozsvítit vánoční strom na náměstí Republiky v Plzni, stala se jím 13 metrů vysoká douglaska tisolistá.

Zveřejněno: 28. 11. 2016 , Pecuch Martin
Jak si užít první adventní víkend v Plzni? Jak si užít první adventní víkend v Plzni?

I podle programu akcí, které se uskuteční v Plzni o víkendu, to vypadá, že Vánoce už se opravdu nezadržitelně blíží. V pátek začínají vánoční trhy. V neděli se rozsvítí na náměstí Republiky vánoční strom a startují také adventní půlhodinky v katedrále sv. Bartoloměje.

Zveřejněno: 25. 11. 2016 , Kriegerová Eva
Paralympionici z Ria navštívili plzeňskou radnici, přivezli vybojované medaile Paralympionici z Ria navštívili plzeňskou radnici, přivezli vybojované medaile

Česká paralympijská výprava přivezla z Ria sedm medailí, mezi sportovci byly i nadějné talenty z Plzně.

Zveřejněno: 25. 11. 2016 , Kriegerová Eva
Dárci krve převzali poděkování za pomoc druhým Dárci krve převzali poděkování za pomoc druhým

Téměř sto dobrovolných dárců krve převzalo ve středu 23. listopadu v prostorách plzeňské radnice ocenění Českého červeného kříže, za nezištnou pomoc druhým jim poděkovali také zástupci města a Transfuzního oddělení Fakultní nemocnice Plzeň.

Zveřejněno: 24. 11. 2016 , Pecuch Martin
Plzeňané v neděli rozsvítí vánoční strom Plzeňané v neděli rozsvítí vánoční strom

Čtyřtýdenní adventní čas zahájí Plzeňané v neděli 27. listopadu v 18 hodin rozsvícením vánočního stromu na náměstí Republiky.

Zveřejněno: 24. 11. 2016 , Pecuch Martin