Úvod O městě Aktuality Aktuality z města

Aktuality z města

Hledáte aktuální zprávy z Plzně? Zajímá vás, co se právě děje v Plzni? Přečtěte si zajímavé novinky, články a zprávy zveřejněné na oficiálním webu města Plzně.

Most generála Pattona v Plzni je zprovozněn Most generála Pattona v Plzni je zprovozněn

Do poloviny roku 2019 už budou probíhat jen práce pod mostem a drobné zásahy v Lochotínské ulici, jež by neměly výrazně omezovat dopravu.

Zveřejněno: 7. 11. 2018 , Pecuch Martin
Vodárna vyzývá občany k zabezpečení vodoměrů před zimou Vodárna vyzývá občany k zabezpečení vodoměrů před zimou

Jedná se především o měřiče umístěné ve venkovních šachtách, které jsou nejčastěji na chalupách, chatách či ve venkovských staveních.

Zveřejněno: 7. 11. 2018 , Pecuch Martin
Na Juniorfestu bude mít premiéru pohádka Čertí brko Na Juniorfestu bude mít premiéru pohádka Čertí brko

11. ročník Mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež Juniorfest 2018 se uskuteční od 9. do 15. listopadu v pěti městech Plzeňského kraje – v Plzni, Domažlicích, Dobřanech, Přešticích a Horšovském Týně.

Zveřejněno: 7. 11. 2018 , Pecuch Martin
Ustavující zasedání Zastupitelstva města Plzně se uskuteční 15. listopadu Ustavující zasedání Zastupitelstva města Plzně se uskuteční 15. listopadu

Svolá jej končící primátor Martin Zrzavecký. Ten s termínem dosud čekal na rozhodnutí Krajského soudu v Plzni, jenž se zabýval návrhem lídryně kandidátky SPD Jany Levové na neplatnost voleb. Soud dnes (6.11.) návrh zamítl.

Zveřejněno: 6. 11. 2018 , Pecuch Martin
Plzeňským vánočním stromem letos bude douglaska, poprvé se rozsvítí 2. prosince Plzeňským vánočním stromem letos bude douglaska, poprvé se rozsvítí 2. prosince

Čtrnáct metrů vysoká douglaska tisolistá, již si letos vybrala Plzeň za svůj vánoční strom, se rozzáří poprvé na náměstí Republiky první adventní neděli, tedy 2. prosince.

Zveřejněno: 6. 11. 2018 , Pecuch Martin
Horníčkovo výročí připomíná radnice i Divadlo Josefa Kajetána Tyla Horníčkovo výročí připomíná radnice i Divadlo Josefa Kajetána Tyla

Sté výročí od narození významného plzeňského rodáka Miroslava Horníčka připomíná výstava v mázhauzu radnice, již připravilo město Plzeň.

Zveřejněno: 6. 11. 2018 , Pecuch Martin
Dešťovku lze využít mnohem lépe, dokazuje výstava Dešťovku lze využít mnohem lépe, dokazuje výstava

Výstava Ani kapka nazmar před Studijní a vědeckou knihovnou Plzeňského kraje, a to až do konce roku 2018.

Zveřejněno: 6. 11. 2018 , Pecuch Martin
Zoo má nové lákadlo, expozici Filipíny s tropickými motýly a krokodýly Zoo má nové lákadlo, expozici Filipíny s tropickými motýly a krokodýly

Pavilon nazvaný Filipíny otevírá návštěvníkům svět velkých volně poletujících tropických motýlů a také část věnovanou krokodýlům, skleník je plný tropických rostlin.

Zveřejněno: 5. 11. 2018 , Pecuch Martin
Dopravní podniky odpouštějí úroky z nezaplacených pokut Dopravní podniky odpouštějí úroky z nezaplacených pokut

Pokud lidé uhradí pokutu do 28. listopadu 2018, nebudou muset platit úroky z prodlení.

Zveřejněno: 5. 11. 2018 , Pecuch Martin
Plzeňské "Karkulky", tedy sdílené osobní vozy, už mají 250 uživatelů Plzeňské "Karkulky", tedy sdílené osobní vozy, už mají 250 uživatelů

Nová červená auta Ford KA+ a Ford Focus combi, která využívají hlavně lidé žijící ve městě, už vyjela více než 120krát, nejen po Plzni, ale často také daleko za hranice města.

Zveřejněno: 5. 11. 2018 , Pecuch Martin
Francouzskou kulturu i jídla představí festival Bonjour Plzeň Francouzskou kulturu i jídla představí festival Bonjour Plzeň

Letos se koná od 2. do 18. listopadu nejen v prostorách Alliance Française de Plzeň, která je pořadatelem celého festivalu, ale také v prostorách místních kulturních aktérů, jež se podílejí na kulturním programu.

Zveřejněno: 2. 11. 2018 , Pecuch Martin
Zástupci města a podnikatelské sféry zhodnotili spolupráci Zástupci města a podnikatelské sféry zhodnotili spolupráci

Ve čtvrtek 1. listopadu se uskutečnilo poslední setkání zástupců města a podnikatelské sféry pod vedením radního pro podporu podnikání a sportu Petra Chvojky a ekonomického náměstka Pavla Kotase.

Zveřejněno: 2. 11. 2018 , Pecuch Martin
Výstava na radnici připomene 100. výročí narození Miroslava Horníčka Výstava na radnici připomene 100. výročí narození Miroslava Horníčka

Návštěvníci ji mohou zhlédnout od 5. do 23. listopadu 2018 v mázhauzu plzeňské radnice.

Zveřejněno: 2. 11. 2018 , Pecuch Martin
Víkend v Plzni slibuje bohatou nabídku podzimních akcí Víkend v Plzni slibuje bohatou nabídku podzimních akcí

Dušičkový víkend v Plzni přinese podzimní akce i zajímavé koncerty. Na rozdíl od minulého svátečního víkendu by se počasí mělo umoudřit, nicméně máme pro vás i akce, které vás potěší, i kdyby trakaře padaly. Vyberte si z našich tipů.

Zveřejněno: 2. 11. 2018 , Pecuch Martin
Zákaznické centrum Vodárny Plzeň je v novém Zákaznické centrum Vodárny Plzeň je v novém

Komfortnější prostředí nabízí klientům Vodárna Plzeň ve zrekonstruovaném zákaznickém centru v sídle společnosti v Malostranské ulici 143/2.

Zveřejněno: 1. 11. 2018 , Pecuch Martin

Významné akce města Plzně

Rok české hudby v Plzni
1. 1. 2024 - 31. 12. 2024
Rok české hudby v Plzni

Doprava v Plzni

Informace o aktuálních dopravních omezeních v Plzni