Úvod O městě Aktuality Aktuality z města

Aktuality z města

Hledáte aktuální zprávy z Plzně? Zajímá vás, co se právě děje v Plzni? Přečtěte si zajímavé novinky, články a zprávy zveřejněné na oficiálním webu města Plzně.

Město Plzeň se zapojí do projektu, který poskytuje potřebným dětem svačiny Město Plzeň se zapojí do projektu, který poskytuje potřebným dětem svačiny

Projekt Svačiny dětem vytipovává školáky ze sociálně slabšího prostředí, kteří si nenosí svačiny, a pak jim je zajišťuje.

Zveřejněno: 4. 9. 2018 , Pecuch Martin
Plzeň se představila v Senátu Plzeň se představila v Senátu

Návštěvníci Dne Plzně v Senátu si v sobotu užili bohatý doprovodný program.

Zveřejněno: 4. 9. 2018 , Pecuch Martin
Neděle v Regensburgu patřila Plzni Neděle v Regensburgu patřila Plzni

Plzeň a Regensburg slaví v letošním roce 25 let partnerství. Při nyní probíhající pravidelné podzimní lidové slavnosti Regensburger Dult patřil nedělní program 2. září městu Plzeň, které vypravilo do této hornofalcké metropole dva autobusy.

Zveřejněno: 3. 9. 2018 , Jarošová Adriana
V Plzni do škol nastoupilo kolem 1600 prvňáčků V Plzni do škol nastoupilo kolem 1600 prvňáčků

Celkem se prvňáčkům ve 26 městem zřizovaných školách otevřelo 72 tříd. Na mnohé čekaly nové učebny, zrekonstruované zázemí, nejmodernější pomůcky, město do úprav objektů i pořízení tabletů, tabulí, nových počítačových sítí investovalo desítky milionů korun.

Zveřejněno: 3. 9. 2018 , Pecuch Martin
Město Plzeň posiluje službu Senior Expres o šestý vůz Město Plzeň posiluje službu Senior Expres o šestý vůz

Šesté vozidlo služby Senior Expres bude od 1. září sloužit občanům západočeské metropole.

Zveřejněno: 1. 9. 2018 , Jarošová Adriana
Kompletně zrekonstruovaná klíčová Mikulášská ulice je opět průjezdná Kompletně zrekonstruovaná klíčová Mikulášská ulice je opět průjezdná

Po 1,5 roce se v Plzni v noci z 31. srpna na 1. září otevře kompletně zrekonstruovaná Mikulášská ulice pod novými železničními mosty hlavního nádraží, klíčová spojnice mezi městským obvodem Slovany a centrem města.

Zveřejněno: 31. 8. 2018 , Jarošová Adriana
Stodola a sýpka Litického dvora se dočkaly opravy Stodola a sýpka Litického dvora se dočkaly opravy

Stodola a sýpka bývalého poplužního dvora v Plzni – Liticích jsou nově opraveny. Díky rekonstrukci, na níž se podílelo město Plzeň i Městský obvod Plzeň 6 – Litice, mohou být veřejnosti zpřístupněny unikátní prostory barokní zemědělské architektury.

Zveřejněno: 31. 8. 2018 , Jarošová Adriana
Než se půjde do školy: Co podniknout o víkendu v Plzni? Než se půjde do školy: Co podniknout o víkendu v Plzni?

Prázdniny jsou definitivně u konce, to ale neznamená, že byste po nich měli celý víkend truchlit. Naopak – užijte si poslední prázdninový víkend v Plzni naplno!

Zveřejněno: 31. 8. 2018 , Pecuch Martin
Plzeň hostí hokejovou Ligu mistrů, má popularizovat hokej v Evropě Plzeň hostí hokejovou Ligu mistrů, má popularizovat hokej v Evropě

Rozvíjet i popularizovat hokej v Evropě a podporovat hokejově menší země, to je cílem hokejové Ligy mistrů.

Zveřejněno: 30. 8. 2018 , Pecuch Martin
Výstava Hvězdy stříbrného plátna a Plzeň a Plzeňské divadlo v době první republiky Výstava Hvězdy stříbrného plátna a Plzeň a Plzeňské divadlo v době první republiky

Hvězdy stříbrného plátna a Plzeň, bude slavnostně zahájena v pondělí 3. září v 17 hodin před Studijní a vědeckou knihovnou Plzeňského kraje a připomene slavné herce a herečky černobílých filmů spjaté s Plzní i zdejší prvorepublikové biografy.

Zveřejněno: 30. 8. 2018 , Pecuch Martin
Plzeňský Prazdroj podpoří devět prospěšných projektů Plzeňský Prazdroj podpoří devět prospěšných projektů

Celkem devět projektů, které mají za cíl zlepšit kvalitu života v Plzni a pomoci s rozvojem veřejného prostoru, podpoří v letošním roce Plzeňský Prazdroj v rámci svého grantového programu Prazdroj lidem.

Zveřejněno: 30. 8. 2018 , Pecuch Martin
O magistrátní letní kurz češtiny pro děti cizinců byl zájem O magistrátní letní kurz češtiny pro děti cizinců byl zájem

V letošním roce se uskutečnil v týdnu od 20. do 24. srpna a zúčastnilo se ho 10 dětí. Cílem letního jazykového kurzu je pomoci cizincům k lepšímu začlenění do majoritní společnosti.

Zveřejněno: 30. 8. 2018 , Jarošová Adriana
V Plzni se připravují nové prostory pro vývojové aktivity a inovační podnikání V Plzni se připravují nové prostory pro vývojové aktivity a inovační podnikání

Společnost BIC Plzeň plánuje významnou přestavbu svých objektů v Riegrově ulici v centru města a v Teslově ulici na Borech.

Zveřejněno: 29. 8. 2018 , Pecuch Martin
Plzeňské městské dopravní podniky mají novou mobilní aplikaci Plzeňské městské dopravní podniky mají novou mobilní aplikaci

Moje PMDP je nová mobilní aplikace Plzeňských městských dopravních podniků, která je zdarma pro telefony se systémem Android a iOS.

Zveřejněno: 29. 8. 2018 , Pecuch Martin
Stavba přestupního uzlu v Šumavské ulici bude dokončena v prosinci Stavba přestupního uzlu v Šumavské ulici bude dokončena v prosinci

Díky terminálu se zkrátí dosavadní tří a půl kilometrová vzdálenost mezi přestupem z autobusu na vlak pouze na několik desítek metrů.

Zveřejněno: 28. 8. 2018 , Pecuch Martin

Významné akce města Plzně

Rok české hudby v Plzni
1. 1. 2024 - 31. 12. 2024
Rok české hudby v Plzni

Doprava v Plzni

Informace o aktuálních dopravních omezeních v Plzni