Úvod O městě Aktuality Aktuality z města

Aktuality z města

Hledáte aktuální zprávy z Plzně? Zajímá vás, co se právě děje v Plzni? Přečtěte si zajímavé novinky, články a zprávy zveřejněné na oficiálním webu města Plzně.

Mladá Boleslav by se mohla inspirovat v oblasti sociálních věcí v Plzni Mladá Boleslav by se mohla inspirovat v oblasti sociálních věcí v Plzni

Mladá Boleslav požádala město Plzeň o informace týkající se nastavení systému sítě sociálních služeb a návazných služeb, jejich rozvoj a financování ze strany města.

Zveřejněno: 13. 10. 2017 , Pecuch Martin
Obvodní knihovna na Borech prošla rekonstrukcí, nyní je bezbariérová Obvodní knihovna na Borech prošla rekonstrukcí, nyní je bezbariérová

Celá knihovna je nyní bezbariérová, u vchodu z Klatovské ulice byla nainstalována elektrická plošina pro vozíčkáře, uvnitř knihovny je podlaha bez překážek a prostorné moderně zařízené sociální zařízení.

Zveřejněno: 13. 10. 2017 , Pecuch Martin
Zveme vás na další skvělý víkend do Plzně Zveme vás na další skvělý víkend do Plzně

Na ranní mrazíky začátku týdne zapomeňte, blíží se víkend a s ním tereziánské babí léto. I to je další důvod, proč vyrazit za kulturou do prosluněné Plzně.

Zveřejněno: 13. 10. 2017 , Pecuch Martin
Územní plán Plzně získal významné ocenění Územní plán Plzně získal významné ocenění

Územní plán Plzeň zvítězil v soutěži Stavba roku 2017 v kategorii Urbanistický projekt. Ocenění bylo uděleno za kompletní zpracování územního plánu čtvrtého největšího města České republiky včetně jeho schválení a uvedení do užívání za čtyři roky.

Zveřejněno: 12. 10. 2017 , Pecuch Martin
Velvyslanec Vietnamu navštívil Plzeň, setkal se s primátorem města Velvyslanec Vietnamu navštívil Plzeň, setkal se s primátorem města

Tématem setkání byla integrace vietnamské komunity v krajské metropoli a možnosti budoucího zapojení do kulturního života města.

Zveřejněno: 12. 10. 2017 , Pecuch Martin
Sochařský festival v ulicích Plzně skončil, představil díla sedmi umělců Sochařský festival v ulicích Plzně skončil, představil díla sedmi umělců

Festival se konal v západočeské metropoli od 1. června do 30. září, projekt podpořilo město Plzeň.

Zveřejněno: 12. 10. 2017 , Pecuch Martin
V Alfě se můžete vydat s Kašpárkem do Egypta a zpět za pouhou hodinu V Alfě se můžete vydat s Kašpárkem do Egypta a zpět za pouhou hodinu

Slavnostní večerní premiéru bude mít Kašpárek a mumie v pátek 13. října od 19:30 hodin.

Zveřejněno: 12. 10. 2017 , Pecuch Martin
Náhradní doklad mohou lidé získat i v den voleb Náhradní doklad mohou lidé získat i v den voleb

V den voleb, tedy v pátek 20. října 2017 od 14:00 do 21:30 hodin a v sobotu 21. října 2017 v době od 08:00 do 13:30 hodin, si mohou nechat vyhotovit na počkání občanský průkaz bez strojově čitelných údajů s dobou platnosti jeden měsíc.

Zveřejněno: 12. 10. 2017 , Pecuch Martin
Jízdenka v MHD může být díky platbě přes novou mobilní aplikaci levnější Jízdenka v MHD může být díky platbě přes novou mobilní aplikaci levnější

Cestující v plzeňské MHD od října 2017 do konce března 2018 ušetří 5 korun z každé jednotlivé jízdenky, pokud při placení využijí mobilní aplikace Moje Plzeňská jízdenka a digitální peněženku Masterpass.

Zveřejněno: 11. 10. 2017 , Pecuch Martin
Velké divadlo obsadí francouzští filmaři Velké divadlo obsadí francouzští filmaři

Secesní budova Velkého divadla postavená v roce 1902 zaujala francouzské filmaře, kteří si jí vybrali pro natáčení historického filmu Edmond.

Zveřejněno: 11. 10. 2017 , Pecuch Martin
Park na Mikulášském náměstí obdržel ocenění odborníků Park na Mikulášském náměstí obdržel ocenění odborníků

V celostátní soutěži Park roku 2017 obdržel plzeňský park na Mikulášském náměstí ve druhém plzeňském obvodu zvláštní cenu Výzkumného ústavu Silva Taroucy pro krajinu a okrasné zahradnictví.

Zveřejněno: 11. 10. 2017 , Pecuch Martin
Cyklus přednášek představí plzeňskou architekturu Cyklus přednášek představí plzeňskou architekturu

Spolek Pěstuj prostor připravil cyklus podzimních přednášek Momenty introspekce. Ty se zaměří na plzeňskou architekturu několika období od závěru 19. století do konce 80. let minulého století.

Zveřejněno: 11. 10. 2017 , Pecuch Martin
Výstava v mázhauzu radnice připomíná divadelníka Vendelína Budila Výstava v mázhauzu radnice připomíná divadelníka Vendelína Budila

Výstava Vendelína Budila připomíná velmi důležitou osobnost, která svým významem překročila hranice města Plzně. Tato výstava navíc navazuje na tradici připomínání důležitých osobností našeho města.

Zveřejněno: 10. 10. 2017 , Pecuch Martin
Bezpečnost v souvislosti s rozvojem průmyslových zón byla tématem workshopu Bezpečnost v souvislosti s rozvojem průmyslových zón byla tématem workshopu

Desítky akcí cílených na nejproblematičtější plzeňské lokality, tedy na Americkou ulici a průmyslovou zónu Borská pole, realizovali od začátku roku plzeňští policisté.

Zveřejněno: 10. 10. 2017 , Pecuch Martin
Děti z 15. základní školy slavily Den zvířat Děti z 15. základní školy slavily Den zvířat

Pro děti bylo připraveno 5 základních okruhů týkajících se zvířat, jednalo se o zvířata žijící v lese, vzácná a exotická, volně žijící v naší krajině včetně těch handicapovaných.

Zveřejněno: 10. 10. 2017 , Pecuch Martin

Významné akce města Plzně

Rok české hudby v Plzni
1. 1. 2024 - 31. 12. 2024
Rok české hudby v Plzni

Doprava v Plzni

Informace o aktuálních dopravních omezeních v Plzni