Úvod O městě Aktuality Aktuality z města

Aktuality z města

Hledáte aktuální zprávy z Plzně? Zajímá vás, co se právě děje v Plzni? Přečtěte si zajímavé novinky, články a zprávy zveřejněné na oficiálním webu města Plzně.

Den dětí oslavili malí školáci stopovačkou za pohádkou Den dětí oslavili malí školáci stopovačkou za pohádkou

Již po sedmnácté si pracovníci Odboru životního prostředí Magistrátu města Plzně připravili zajímavý program pro více než 300 dětí ze 14 mateřských škol.

Zveřejněno: 7. 6. 2017 , Pecuch Martin
Magistrát nabízí k zapůjčení prostor v mázhauzu plzeňské radnice Magistrát nabízí k zapůjčení prostor v mázhauzu plzeňské radnice

Je vyhrazen pro neziskové organizace, školy či fyzické osoby. Upřednostněna budou témata významných výročí, událostí či osobností vztahujících se k Plzni nebo plzeňskému regionu.

Zveřejněno: 7. 6. 2017 , Pecuch Martin
Na Mezinárodním folklorním festivalu v Plzni bude mít premiéru soubor z USA Na Mezinárodním folklorním festivalu v Plzni bude mít premiéru soubor z USA

V letošním roce se od 7.6. do 11.6. vedle domácích plzeňských souborů a moravských hostů představí i soubory z francouzské Bretaně, Itálie, Řecka, ze Slovenska a poprvé v historii festivalu i soubor ze Spojených států amerických.

Zveřejněno: 7. 6. 2017 , Pecuch Martin
Plzeň má za sebou DronFest, festival bezpilotního létání přilákal tisíce lidí Plzeň má za sebou DronFest, festival bezpilotního létání přilákal tisíce lidí

Návštěvnost byla oproti loňskému premiérovému ročníku téměř dvojnásobná, z čehož jsme nadšeni. Je vidět, že bezpilotní létání se těší stále většímu zájmu.

Zveřejněno: 6. 6. 2017 , Pecuch Martin
Městská policie Plzeň prezentovala své unikátní vozidlo na mezinárodním veletrhu v Brně Městská policie Plzeň prezentovala své unikátní vozidlo na mezinárodním veletrhu v Brně

Městská policie Plzeň na tomto veletrhu prezentovala svůj unikátní vůz VW Transporter pro převoz podnapilých osob, které je vybaveno transportním lůžkem, transportním křeslem, defibrilátorem a lékárničkou.

Zveřejněno: 6. 6. 2017 , Pecuch Martin
Triatlonový festival 2017 ovládla Brantlová a Kubíček Triatlonový festival 2017 ovládla Brantlová a Kubíček

Kubíčkův úspěch se začal rodit už při úvodní plavecké části, když se v depu objevil jako šestý asi s minutovou ztrátou na čelo závodu.

Zveřejněno: 6. 6. 2017 , Pecuch Martin
Podnikatelé mohou žádat o vouchery od 1. září Podnikatelé mohou žádat o vouchery od 1. září

Již nyní se mohou podnikatelé obracet na jeho pracovníky, aby získali potřebné informace ohledně podání žádosti.

Zveřejněno: 6. 6. 2017 , Pecuch Martin
Arboretum Sofronka se připojí k Víkendu otevřených zahrad, součástí programu jsou i Včelí dny Arboretum Sofronka se připojí k Víkendu otevřených zahrad, součástí programu jsou i Včelí dny

Plzeňské arboretum Sofronka se připojí k Víkendu otevřených zahrad v sobotu 10. a v neděli 11. června 2017.

Zveřejněno: 6. 6. 2017 , Pecuch Martin
Gymnázium Františka Křižíka v Plzni představilo nové bezbariérové úpravy Gymnázium Františka Křižíka v Plzni představilo nové bezbariérové úpravy

Ve čtvrtek 1. června byly slavnostně představeny nové bezbariérové úpravy školního areálu Gymnázia Františka Křižíka a základní školy v Sokolovské ulici 54.

Zveřejněno: 5. 6. 2017 , Pecuch Martin
Právo shromažďovací a extremismus byly tématem semináře pro úředníky a policisty Právo shromažďovací a extremismus byly tématem semináře pro úředníky a policisty

Seminář byl určen pro zástupce městské i státní policie, pro úředníky magistrátu a jednotlivých Úřadů městských obvodů, kteří se zabývají právem shromažďovacím.

Zveřejněno: 5. 6. 2017 , Pecuch Martin
Plzeňští senioři se „nedají“ Plzeňští senioři se „nedají“

První skupinou, která od 30. května do 2. června absolvovala workshop v Prášilech, byl smíšený tým absolventů Plzeňské senior akademie z městských obvodů Plzeň 2 a Plzeň 4.

Zveřejněno: 5. 6. 2017 , Pecuch Martin
Město spolupracovalo na vydání publikace o Josefu Skupovi Město spolupracovalo na vydání publikace o Josefu Skupovi

Publikaci nazvanou Josef Skupa – Dnes a denně zázraky připravil Odbor kultury Magistrátu města Plzně ve spolupráci s Divadlem Alfa a Muzeem loutek Plzeň, a to u příležitosti 125. výročí narození a 60. výročí úmrtí Josefa Skupy.

Zveřejněno: 5. 6. 2017 , Pecuch Martin
Velký bolevecký rybník hostí Triatlonový festival 2017 Velký bolevecký rybník hostí Triatlonový festival 2017

V Plzni odstartoval Triatlonový festival 2017, koná se v pátek 2. a v sobotu 3. června v okolí Boleveckého rybníka v Plzni.

Zveřejněno: 2. 6. 2017 , Pecuch Martin
Cesty Paměti národa jsou k vidění před Západočeským muzeem v Plzni Cesty Paměti národa jsou k vidění před Západočeským muzeem v Plzni

Historie židovských obyvatel, osvobození Američany, operace Canonbury, to jsou události města Plzně, které mapuje nová venkovní výstava v Kopeckého sadech v prostoru před Západočeským muzeem v Plzni.

Zveřejněno: 2. 6. 2017 , Pecuch Martin
Co můžete v Plzni podniknout o prvním červnovém víkendu? Co můžete v Plzni podniknout o prvním červnovém víkendu?

Pokud přemýšlíte co podniknout o nadcházejícím víkendu, máme pro vás celou řadu tipů na to, kam v Plzni vyrazit. Výběr je na vás.

Zveřejněno: 2. 6. 2017 , Pecuch Martin

Významné akce města Plzně

Rok české hudby v Plzni
1. 1. 2024 - 31. 12. 2024
Rok české hudby v Plzni

Doprava v Plzni

Informace o aktuálních dopravních omezeních v Plzni