Úvod O městě Aktuality Aktuality z města

Aktuality z města

Hledáte aktuální zprávy z Plzně? Zajímá vás, co se právě děje v Plzni? Přečtěte si zajímavé novinky, články a zprávy zveřejněné na oficiálním webu města Plzně.

Primátor poděkoval mladému Plzeňanovi za záchranu topícího Primátor poděkoval mladému Plzeňanovi za záchranu topícího

Primátor Martin Zrzavecký dnes poděkoval sedmnáctiletému Davidu Kovrzkovi, který na konci ledna zachránil v Plzni topícího se bruslaře z řeky Mže.

Zveřejněno: 10. 2. 2017 , Pecuch Martin
Plzeň, kraj i sportovní svazy a místní kluby podepsaly memoranda o spolupráci Plzeň, kraj i sportovní svazy a místní kluby podepsaly memoranda o spolupráci

Tři memoranda o spolupráci v oblasti sportu, konkrétně hokeje, fotbalu a tenisu, dnes na plzeňské radnici podepsali společně zástupci města, Plzeňského kraje, sportovních svazů a místních sportovních klubů.

Zveřejněno: 10. 2. 2017 , Pecuch Martin
Z Plzeňské vstupenky je městský kulturní informační portál, umožní propagovat akce Z Plzeňské vstupenky je městský kulturní informační portál, umožní propagovat akce

Původně rezervační a prodejní systém Plzeňská vstupenka byl rozšířen na městský kulturní informační portál a je na něm možné bezplatně propagovat kulturní akce, které se ve městě Plzni konají jak pravidelně, tak i jednorázově.

Zveřejněno: 10. 2. 2017 , Pecuch Martin
Na Mikrogranty, tedy podporu kulturních projektů, dá Plzeň půl milionu korun Na Mikrogranty, tedy podporu kulturních projektů, dá Plzeň půl milionu korun

O takzvané Mikrogranty žádají radnici každoročně desítky subjektů, díky nim se daří podporovat i zdánlivě menšinové kulturní a umělecké akce menšího rozsahu během celého roku.

Zveřejněno: 9. 2. 2017 , Pecuch Martin
Tři sestry v režii Michala Vajdičky uvede plzeňská činohra Tři sestry v režii Michala Vajdičky uvede plzeňská činohra

Premiéra se koná 11. února ve Velkém divadle. Tři sestry byly v Plzni uvedeny poprvé v roce 1912 v režii Miloše Nového, poté roku 1949 v režii Zdeňka Hofbauera a naposledy roku 1980 v režii Lídy Engelové.

Zveřejněno: 9. 2. 2017 , Pecuch Martin
Plzeň naplňuje svou koncepci, mimo jiné navyšuje kapacitu komunitních bytů Plzeň naplňuje svou koncepci, mimo jiné navyšuje kapacitu komunitních bytů

Plzeň navýší kapacitu komunitních bytů, 11 nových jednotek buduje v nástavbě domu seniorů U Jam.

Zveřejněno: 8. 2. 2017 , Pecuch Martin
Obnovu Jiráskova náměstí a klášterní zahrady navrhne pět soutěžních týmů Obnovu Jiráskova náměstí a klášterní zahrady navrhne pět soutěžních týmů

Vítěz vzejde z vyzvané jednofázové soutěže, neboť se v loňském roce nepodařilo vybrat vítěze v otevřené soutěži. Hodnocení návrhů by mělo být uzavřeno do konce května 2017.

Zveřejněno: 8. 2. 2017 , Pecuch Martin
Poprvé se na plzeňské radnici sešli někteří porevoluční primátoři Poprvé se na plzeňské radnici sešli někteří porevoluční primátoři

Cílem společenského setkání byla rozprava o současných morálních hodnotách, o dalším směrování západočeské metropole, jejím fungování, zazněly i vzpomínky na první založení porevolučního úřadu.

Zveřejněno: 7. 2. 2017 , Pecuch Martin
Plzeň loni zrealizovala 17 projektů v oblasti bezpečnosti a prevence kriminality Plzeň loni zrealizovala 17 projektů v oblasti bezpečnosti a prevence kriminality

Odbor nechal například instalovat bezpečné cyklostojany, spustil s Čistou Plzní kampaň varující před vyhazováním léků a fentanylových náplastí do odpadu, připravil tábory pro děti ze sociálně vyloučeného prostředí a další.

Zveřejněno: 7. 2. 2017 , Pecuch Martin
Centrum robotiky láká na jarní příměstské tábory, seznámí i s roboty Centrum robotiky láká na jarní příměstské tábory, seznámí i s roboty

Ještě zbývají volná místa! Příměstské tábory jsou určeny dětem ve věku 10 až 15 let a uskuteční se v období od 13. do 17. února, tedy v době jarních prázdnin.

Zveřejněno: 7. 2. 2017 , Pecuch Martin
Bezpečnostní situaci v problémových lokalitách pomůže řešit speciální skupina, vzroste počet hlídek Bezpečnostní situaci v problémových lokalitách pomůže řešit speciální skupina, vzroste počet hlídek

Bezpečnostní situaci v problémových lokalitách, tedy i v některých částech města Plzně, bude řešit speciální skupina složená ze zástupců ministerstva vnitra i dalších ministerstev, policie, zaměstnavatelských svazů a dalších subjektů.

Zveřejněno: 6. 2. 2017 , Pecuch Martin
Plzeňská zoo má druhé mládě vzácného nosorožce indického Plzeňská zoo má druhé mládě vzácného nosorožce indického

Mládě váží přibližně 47 kilogramů a je o něco drobnější než populární Maruška. Samice Manjula přitom druhé mládě čekala o šest dnů déle, březost trvala celkem 485 dnů.

Zveřejněno: 6. 2. 2017 , Pecuch Martin
Landscape festival 2017 se bude věnovat krajině města Plzně Landscape festival 2017 se bude věnovat krajině města Plzně

Obyvatelé se tak mohou těšit na výstavy, přednášky, happeningy, řadu rozmanitých instalací a bohatý doprovodný kulturní program. Festival pořádá Galerie Jaroslava Fragnera spolu se statutárním městem Plzeň, které dalo celé akci záštitu.

Zveřejněno: 6. 2. 2017 , Pecuch Martin
Kam v Plzni vyrazit o prvním únorovém víkendu Kam v Plzni vyrazit o prvním únorovém víkendu

Minimálně děti mají tento víkend o jeden den delší díky pololetním prázdninám. Využijte příležitost a zlevněné únorové vstupné a vydejte se společně do plzeňské Techmanie.

Zveřejněno: 3. 2. 2017 , Pecuch Martin
Plzeň pečlivě monitoruje a vyhodnocuje dopravní situaci po uzavření Mikulášské ulice Plzeň pečlivě monitoruje a vyhodnocuje dopravní situaci po uzavření Mikulášské ulice

Jako uspokojivou hodnotí představitelé města vývoj dopravní situace, která nastala po uzavření Mikulášské ulice v souvislosti se zahájením 2. stavby železničního uzlu Plzeň, která se týká také rekonstrukce železničních mostů.

Zveřejněno: 3. 2. 2017 , Pecuch Martin

Významné akce města Plzně

Rok české hudby v Plzni
1. 1. 2024 - 31. 12. 2024
Rok české hudby v Plzni

Doprava v Plzni

Informace o aktuálních dopravních omezeních v Plzni