Úvod O městě Aktuality Aktuality z města

Aktuality z města

Hledáte aktuální zprávy z Plzně? Zajímá vás, co se právě děje v Plzni? Přečtěte si zajímavé novinky, články a zprávy zveřejněné na oficiálním webu města Plzně.

Léto v Plzni o víkendu pokračuje zajímavými akcemi na Radyni a Boleváku Léto v Plzni o víkendu pokračuje zajímavými akcemi na Radyni a Boleváku

Pokračuje i divadelní léto, večerní tematické prohlídky historického centra a promítání letních kin. Zajímavým tipem na výlet do regionu je tento víkend barokní slavnost v Hrádku u Sušice.

Zveřejněno: 21. 7. 2016 , Pecuch Martin
Plzeňská senior akademie se rozšiřuje do dalších obvodů Plzeňská senior akademie se rozšiřuje do dalších obvodů

Bezpečnostně preventivní a vzdělávací program „Plzeňská senior akademie“ se po úspěšných ročnících rozšiřuje do dalších dvou městských obvodů.

Zveřejněno: 21. 7. 2016 , Pecuch Martin
Vyřízení úředních dokladů v neúřední dny je rychlejší než v pondělí a ve středu Vyřízení úředních dokladů v neúřední dny je rychlejší než v pondělí a ve středu

V úterý, ve čtvrtek a v pátek bývají čekací lhůty oproti úředním dnům podstatně kratší, přepážky jednotlivých pracovišť jsou méně využívány a návštěva úřadu právě v tyto dny je jednou z možností, jak předejít dlouhému čekání ve frontách bez objednání.

Zveřejněno: 21. 7. 2016 , Pecuch Martin
K dosažení Ria chybí poslední týden K dosažení Ria chybí poslední týden

Druhý běh s olympionikem Přemyslem Švarcem absolvovalo 32 běžců, kteří v různých výkonnostních skupinách zdolali trať dlouhou 12 kilometrů.

Zveřejněno: 20. 7. 2016 , Pecuch Martin
Tábor i kemp se zaměřením na sport nabízí poslední volná místa Tábor i kemp se zaměřením na sport nabízí poslední volná místa

Poslední volná místa nabízí organizátoři příměstského tábora, který bude součástí Olympijského parku Plzeň a je zaměřen na různé sportovní aktivity pro děti ve věku od 6 do 12 let.

Zveřejněno: 19. 7. 2016 , Pecuch Martin
Město si připomíná 160. výročí úmrtí Josefa Kajetána Tyla Město si připomíná 160. výročí úmrtí Josefa Kajetána Tyla

Výstava má představit část z Tylovy pozůstalosti uložené v Archivu města Plzně a Národopisném oddělení Západočeského muzea v Plzni.

Zveřejněno: 19. 7. 2016 , Pecuch Martin
Magistrát připravil metodiku pro kandidáty do Senátu Magistrát připravil metodiku pro kandidáty do Senátu

Materiál k volbám do Senátu Parlamentu České republiky v roce 2016

Zveřejněno: 19. 7. 2016 , Pecuch Martin
Městská hromadná doprava v Plzni zavedla řadu novinek Městská hromadná doprava v Plzni zavedla řadu novinek

Řadu novinek zavedla plzeňská městská hromadná doprava od 1. července 2016.

Zveřejněno: 18. 7. 2016 , Pecuch Martin
Děti s Plzeňskou kartou mohou mít levnější kroužky, další projekty se chystají Děti s Plzeňskou kartou mohou mít levnější kroužky, další projekty se chystají

Plzeň nově poskytne slevu dětem do 15 let, které se přihlásí do některého z kroužků nabízených městským volnočasovým Domem digitálních dovedností a jeho Centrem robotiky.

Zveřejněno: 15. 7. 2016 , Pecuch Martin
Primátor Plzně odsoudil útok ve francouzském městě Nice Primátor Plzně odsoudil útok ve francouzském městě Nice

Označil jej za nelidský a tragický čin. Současně vyjádřil soucit s Francií a jménem svým i jménem občanů města Plzně vyslovil upřímnou soustrast pozůstalým po obětech útoku.

Zveřejněno: 15. 7. 2016 , Pecuch Martin
Novou scénu Divadla J. K. Tyla zaplnily práce umělců, koná se Plzeňský salon Novou scénu Divadla J. K. Tyla zaplnily práce umělců, koná se Plzeňský salon

Výstava potrvá do 14. srpna a veřejnost ji bude moci navštívit vždy od úterý do neděle od 15 do 18 hodin, vstupné je ve výši 30 korun, studenti, důchodci, držitelé ZTP a mimo nich i abonenti plzeňského divadla mohou uplatnit slevu 50 procent.

Zveřejněno: 15. 7. 2016 , Pecuch Martin
Plzeň uctila památku generálmajora Antonína Lišky Plzeň uctila památku generálmajora Antonína Lišky

Plzeň si dnes připomněla nedožité 105. narozeniny generálmajora Antonína Lišky. Jeho památku uctila položením květiny k pamětní desce na domě v Mánesově ulici č. 49, v němž generál Liška žil se svou rodinou.

Zveřejněno: 14. 7. 2016 , Pecuch Martin
Hudebník z Plzně zahrál v mezinárodním jazzovém tělese Hudebník z Plzně zahrál v mezinárodním jazzovém tělese

Plzeňský hudebník David Čertík se stal členem mezinárodního jazzového tělesa, které se představilo před několika dny na 35. ročníku Bavorského jazzového víkendu v Regensburgu.

Zveřejněno: 14. 7. 2016 , Pecuch Martin
Plzeň podporuje postup právovárečného měšťanstva, jehož je členem Plzeň podporuje postup právovárečného měšťanstva, jehož je členem

Tato nejstarší existující stavovská korporace v Čechách usiluje o to, aby se zpět do „plzeňských rukou“ vrátil Plzeňský Prazdroj.

Zveřejněno: 13. 7. 2016 , Pecuch Martin
Olympijský park Plzeň otevře 5. srpna brazilská show i defilé sportovních klubů Olympijský park Plzeň otevře 5. srpna brazilská show i defilé sportovních klubů

Lidem se při zahájení ve 20 hodin představí sportovní kluby, uskuteční se brazilská show a nebude chybět ohňostroj.

Zveřejněno: 13. 7. 2016 , Pecuch Martin

Významné akce města Plzně

Rok české hudby v Plzni
1. 1. 2024 - 31. 12. 2024
Rok české hudby v Plzni

Doprava v Plzni

Informace o aktuálních dopravních omezeních v Plzni