Úvod O městě Aktuality Aktuality z města

Aktuality z města

Hledáte aktuální zprávy z Plzně? Zajímá vás, co se právě děje v Plzni? Přečtěte si zajímavé novinky, články a zprávy zveřejněné na oficiálním webu města Plzně.

Radní podpořili sdílené využívání jízdních kol Radní podpořili sdílené využívání jízdních kol

Poskytnuté prostředky budou jedním ze zdrojů, které nezisková iniciativa použije pro nákup 35 nových kol speciálně vybraných pro provoz ve městě a pro úhradu jejich pravidelného servisu a oprav.

Zveřejněno: 8. 2. 2016 , Pecuch Martin
Masopustní veselí zažila v sobotu západočeská metropole Masopustní veselí zažila v sobotu západočeská metropole

Od Branky ve Smetanových sadech se masky vydaly přes náměstí Republiky k radnici, kde primátora Plzně Martina Zrzaveckého požádaly o symbolický klíč od města.

Zveřejněno: 8. 2. 2016 , Pecuch Martin
MHD v Plzni ujede 15,3 milionu vozokilometrů, vyjde na 833 milionů MHD v Plzni ujede 15,3 milionu vozokilometrů, vyjde na 833 milionů

Tramvaje by letos měly na základě objednávky města Plzně ujet celkem 5 260 000 vozokilometrů, trolejbusy 4 494 000 vozokilometrů a autobusy 5 557 000 vozokilometrů.

Zveřejněno: 5. 2. 2016 , Pecuch Martin
Historii i současnost Diecéze plzeňské mapuje nová výstava Historii i současnost Diecéze plzeňské mapuje nová výstava

Expozice v historické budově na náměstí Republiky ukazuje pohled ke kořenům víry na území západních Čech, přibližuje snahy o zřízení biskupského sídla i samotný vznik diecéze. Návštěvníci se také dozvědí, co se během její nedlouhé historie podařilo vybudovat.

Zveřejněno: 5. 2. 2016 , Pecuch Martin
Nové logo města Plzně vybere devítičlenná komise Nové logo města Plzně vybere devítičlenná komise

K účasti v soutěži bude vyzváno minimálně pět studií vybraných z přihlašovatelů, kteří se přihlásí na základě výzvy zveřejněné na profilu zadavatele v únoru 2016. Oslovena budou studia, která prokáží nejlepší kvalifikační předpoklady.

Zveřejněno: 4. 2. 2016 , Pecuch Martin
Slovenský hokejista Kudroč hraje za Plzeň, ale domov má ve Švédsku Slovenský hokejista Kudroč hraje za Plzeň, ale domov má ve Švédsku

Život plzeňského hokejového obránce Kristiána Kudroče je velký cestovatelský příběh.

Zveřejněno: 4. 2. 2016 , Pecuch Martin
Jednoleté dotace v oblasti kultury dostane 22 žadatelů Jednoleté dotace v oblasti kultury dostane 22 žadatelů

Na podporu, rozvoj a prezentaci činnosti získají od 10 tisíc až po 135 tisíc korun. Nejvyšší z poskytnutých částek půjde legendárnímu plzeňskému Loutkovému divadlu V Boudě, dalšími podpořenými žadateli jsou například Loutkové divadlo Špalíček, Sdružení Plzeňského dětského sboru,…

Zveřejněno: 3. 2. 2016 , Pecuch Martin
Plzeň vytvoří akční plán vzdělávání Plzeň vytvoří akční plán vzdělávání

Pomůže vybudovat systém spolupráce mezi zřizovatelem, jeho školami, vzdělávacími zařízeními, organizacemi poskytujícími sociální služby a dalšími partnery.

Zveřejněno: 3. 2. 2016 , Pecuch Martin
Samička nosorožce indického Maruška oslavila druhé narozeniny Samička nosorožce indického Maruška oslavila druhé narozeniny

Maruška přišla na svět po 17leté pauze. Trio Baabuu, Manjula a Maruška jsou momentálně jediní nosorožci indičtí v Česku.

Zveřejněno: 2. 2. 2016 , Pecuch Martin
Plzeňská radnice připravuje vybudování výtahu, práce chce spustit v květnu Plzeňská radnice připravuje vybudování výtahu, práce chce spustit v květnu

Po dokončení projektu, jehož předpokládané náklady jsou 18 milionů korun včetně DPH, bude radnice bezbariérová.

Zveřejněno: 2. 2. 2016 , Pecuch Martin
Plzeň se připravuje na přestavbu mostů na Mikulášské i úpravy této ulice Plzeň se připravuje na přestavbu mostů na Mikulášské i úpravy této ulice

Cílem stavby je modernizace železniční stanice, zejména dvou železničních mostů přes ulici Mikulášská, součástí bude i rekonstrukce Mikulášské ulice včetně celého prostoru přednádraží, rekonstruována bude i tramvajová trať.

Zveřejněno: 2. 2. 2016 , Pecuch Martin
Plzeň má koncepci sociálního a dostupného bydlení Plzeň má koncepci sociálního a dostupného bydlení

Koncepce analyzuje situaci v oblasti bydlení v Plzni směrem k osobám, jež nemohou za tržních podmínek získat standardní nájemní bydlení, a navrhuje opatření, jak problematiku řešit.

Zveřejněno: 1. 2. 2016 , Pecuch Martin
Strategii ITI plzeňské metropolitní oblasti schválili zastupitelé Strategii ITI plzeňské metropolitní oblasti schválili zastupitelé

Tedy možnost čerpání evropských finančních prostředků pro Plzeň a dalších 116 okolních obcí z okresů Plzeň-město, Plzeň-jih, Plzeň-sever a Rokycany.

Zveřejněno: 29. 1. 2016 , Pecuch Martin
Archiv města Plzně zve na přednášky Archiv města Plzně zve na přednášky

Například architekta Petra Domanického na téma Hanuš Zápal, nejvýznamnější architekt moderní Plzně

Zveřejněno: 29. 1. 2016 , Pecuch Martin
Festival světla, interaktivní výstavy, konference i gastronomii si Plzeň užije v tomto roce Festival světla, interaktivní výstavy, konference i gastronomii si Plzeň užije v tomto roce

Odehrávat se budou převážně v bývalém areálu dopravních podniků v Presslově ulici, ale i v kulturním domě Peklo nebo na různých místech Plzně.

Zveřejněno: 28. 1. 2016 , Pecuch Martin

Významné akce města Plzně

Rok české hudby v Plzni
1. 1. 2024 - 31. 12. 2024
Rok české hudby v Plzni

Doprava v Plzni

Informace o aktuálních dopravních omezeních v Plzni