Úvod O městě Aktuality Aktuality z města

Aktuality z města

Hledáte aktuální zprávy z Plzně? Zajímá vás, co se právě děje v Plzni? Přečtěte si zajímavé novinky, články a zprávy zveřejněné na oficiálním webu města Plzně.

S výukou na plzeňské škole pomáhají roboti S výukou na plzeňské škole pomáhají roboti

Roboti Dash & Dot jsou speciálně navrženi pro děti od pěti let, mají pomáhat školákům formou hry rozvíjet jejich senzomotorické schopnosti.

Zveřejněno: 1. 9. 2015 , Pecuch Martin
Nové trolejové řešení křižovatky v Borské ulici přinese úsporu Nové trolejové řešení křižovatky v Borské ulici přinese úsporu

Jedna z největších trolejových křižovatek v České republice se nově nachází v Plzni, vznikla po rozsáhlých úpravách trolejového vedení v křižovatce ulic Borská – Němejcova.

Zveřejněno: 1. 9. 2015 , Pecuch Martin
Při výměně Plzeňské karty je možné využít službu Úřad bez čekání Při výměně Plzeňské karty je možné využít službu Úřad bez čekání

Ta nabízí komfort v podobě objednání se na konkrétní den a hodinu, díky čemuž nemusí klienti čekat ve frontě.

Zveřejněno: 1. 9. 2015 , Pecuch Martin
Společnost Čistá Plzeň slavnostně zahájila provoz Společnost Čistá Plzeň slavnostně zahájila provoz

V úterý 1. září budou poprvé svážet komunální a separovaný odpad v Plzni vozy městské společnosti Čistá Plzeň.

Zveřejněno: 31. 8. 2015 , Pecuch Martin
Obří loutky vidělo přes 100 tisíc lidí, akce měla úspěch Obří loutky vidělo přes 100 tisíc lidí, akce měla úspěch

Nejvíce diváků, a to celkem 45 tisíc, přilákal příběh loutek souboru Carros de Foc v sobotu.

Zveřejněno: 31. 8. 2015 , Pecuch Martin
Vyplněním dotazníku mohou Plzeňané přispět k rozvoji města Vyplněním dotazníku mohou Plzeňané přispět k rozvoji města

Přispějí k vytvoření nového strategického plánu rozvoje města, jehož přípravu zahájí na podzim Útvar koncepce a rozvoje města Plzně. Plán se stane základním dokumentem vyjadřujícím, kam by se měla Plzeň v dalších letech vyvíjet.

Zveřejněno: 31. 8. 2015 , Pecuch Martin
Jazykový tábor je další z forem partnerství Plzně a Regensburgu Jazykový tábor je další z forem partnerství Plzně a Regensburgu

Odbourávání jazykových bariér i zlepšování znalostí a dovedností v cizím jazyce, to se naučily děti z plzeňsko-regensburského tábora.

Zveřejněno: 31. 8. 2015 , Pecuch Martin
Touha po moci a bohatství se stala námětem česko-belgické inscenace UBUdneS Touha po moci a bohatství se stala námětem česko-belgické inscenace UBUdneS

Původní příběh krále Ubu a tři nové hry ze současnosti, jejichž (anti)hrdiny jsou politička, makléř a matka se synem „otesánkem“, uvede mezinárodní festival Skupova Plzeň.

Zveřejněno: 31. 8. 2015 , Pecuch Martin
První „úřednickou“ dětskou skupinu má město Plzeň První „úřednickou“ dětskou skupinu má město Plzeň

Magistrát města Plzně vychází vstříc svým zaměstnancům, kteří chtějí optimálně skloubit rodinný život a návrat do zaměstnání po rodičovské dovolené. Nejenom matkám, ale i otcům pečujícím o dítě do tří let věku nabízí možnost umístit svého potomka do vlastní dětské skupiny.

Zveřejněno: 28. 8. 2015 , Kriegerová Eva
Experti v oblasti energetiky a vysokého napětí diskutovali v Plzni Experti v oblasti energetiky a vysokého napětí diskutovali v Plzni

Na šest set expertů v oblasti energetiky ze čtyřiceti zemí světa se sjelo do Plzně, kde se v uplynulých dnech poprvé v České republice konalo Mezinárodní sympozium o vysokém napětí.

Zveřejněno: 28. 8. 2015 , Kriegerová Eva
Turistické informační centrum při kontrole mystery shoppingem stoprocentně obstálo Turistické informační centrum při kontrole mystery shoppingem stoprocentně obstálo

Vedle přesnosti a kvality podávaných informací inspektoři posuzovali čistotu prostředí a atmosféru, nabídku a aktuálnost propagačních materiálů i profesionalitu obsluhy.

Zveřejněno: 28. 8. 2015 , Kriegerová Eva
Obří loutky odehrají v ulicích Plzně unikátní představení Obří loutky odehrají v ulicích Plzně unikátní představení

Plzeň patří od 28. do 30. srpna obřím loutkám, stovkám herců a vám Plzeňanům. Přímo v centru města budou vystupovat několikametrové chodící a mluvící marionety.

Zveřejněno: 27. 8. 2015 , Pecuch Martin
Nový systém svozu odpadu začne 1. září, je nutné označit všechny nádoby Nový systém svozu odpadu začne 1. září, je nutné označit všechny nádoby

Čistá Plzeň vyzývá všechny registrované majitele a správce nemovitostí, aby večer 31. srpna umístili nádoby na odpad na volně přístupné místo a ponechali je tam až do doby, než se na víku objeví tři kulaté samolepky.

Zveřejněno: 27. 8. 2015 , Kriegerová Eva
Zářijový Anděl Fest chce zviditelnit dobrovolnictví Zářijový Anděl Fest chce zviditelnit dobrovolnictví

Program festivalu doplní dobročinná dražba obrazů z výstavy Tvář Plzně, ocenění nejaktivnějších dobrovolníků Plzeňského kraje cenami Křesadlo a také trh neziskových organizací zaměřený na propagaci a oslovení nových dobrovolníků.

Zveřejněno: 27. 8. 2015 , Kriegerová Eva
Oprava Slovanské aleje pokračuje další stavbou, v září se uzavírka obnoví Oprava Slovanské aleje pokračuje další stavbou, v září se uzavírka obnoví

Rekonstrukce vodovodu a kanalizace ve Slovanské aleji v úseku ulic Francouzská a Ruská, která se uskutečnila v průběhu letních prázdnin, byla s předstihem dokončena.

Zveřejněno: 27. 8. 2015 , Kriegerová Eva

Významné akce města Plzně

Rok české hudby v Plzni
1. 1. 2024 - 31. 12. 2024
Rok české hudby v Plzni

Doprava v Plzni

Informace o aktuálních dopravních omezeních v Plzni