Město Plzeň - bezbariérový web


Přečíst článek nahlas

Aktuality z města

Hledáte aktuální zprávy z Plzně? Zajímá vás, co se právě děje v Plzni? Přečtěte si zajímavé novinky, články a zprávy zveřejněné na oficiálním webu města Plzně.

Plzeň chce pokračovat v podpoře projektu na výuku chudých afrických dětí Plzeň chce pokračovat v podpoře projektu na výuku chudých afrických dětí

V minulosti přispěla částkou 300 tisíc korun na tvorbu a tisk slabikářů pro děti z tamních prvních tříd, učebnice jsou v jazyce sango.

Zveřejněno: 15. 5. 2018 , Pecuch Martin
Ve stanu na náměstí Republiky si lidé mohou nechat vyšetřit znaménka Ve stanu na náměstí Republiky si lidé mohou nechat vyšetřit znaménka

Ve čtvrtek 17. května od 10 do 17 hodin, ve speciálním stanu na náměstí Republiky.

Zveřejněno: 14. 5. 2018 , Pecuch Martin
Zastávky pro Plzeň představuje výstava v mázhauzu radnice Zastávky pro Plzeň představuje výstava v mázhauzu radnice

K vidění jsou zde převážně modely a plakáty zastávek městské hromadné dopravy, které vytvořili studenti ateliéru Designu Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity v Plzni.

Zveřejněno: 14. 5. 2018 , Pecuch Martin
Senioři budou bavit seniory Senioři budou bavit seniory

Ve Velkém sále Měšťanské besedy se v sobotu 19. května od 10 do 18 hodin uskuteční již 9. ročník festivalu Senioři (opět) baví seniory.

Zveřejněno: 14. 5. 2018 , Pecuch Martin
Plzeň koupí unikátní ekologický stroj na údržbu zeleně, bude čistit i graffiti či mobiliář Plzeň koupí unikátní ekologický stroj na údržbu zeleně, bude čistit i graffiti či mobiliář

Plzeň koupí speciální stroj, který bude ekologicky, pouze horkou párou, likvidovat plevel.

Zveřejněno: 11. 5. 2018 , Pecuch Martin
Město zajistí zvýšený dohled u památníku Díky, Ameriko! Město zajistí zvýšený dohled u památníku Díky, Ameriko!

Chce tak zabránit tomu, aby bylo pietní místo nadále znevažováno a degradováno. U památníku, který se nachází na rušném místě u křižovatky Americké a Klatovské třídy, často posedávají podnapilí lidé, místo znečišťují, dělají hluk a nepořádek.

Zveřejněno: 11. 5. 2018 , Pecuch Martin
O víkendu můžete v Plzni vyrazit na Majáles i Festival polévky O víkendu můžete v Plzni vyrazit na Majáles i Festival polévky

Slavnosti svobody jsou letos už sice za námi, ale rozhodně se nemusíte bát, že byste o druhém květnovém víkendu neměli v Plzni co podniknout. Máme pro vás další víkendový program, který vám pomůže se rozhodnout kam vyrazit.

Zveřejněno: 11. 5. 2018 , Pecuch Martin
Večerní tematické prohlídky představí prvorepublikovou Plzeň Večerní tematické prohlídky představí prvorepublikovou Plzeň

Novinkou letošní sezony je procházka o prvorepublikové Plzni. Zaměří se především na to, jak Plzeň v té době vypadala a jak se v ní žilo.

Zveřejněno: 10. 5. 2018 , Pecuch Martin
Výstava Na plzeňské paletě je k vidění v Mariánské Týnici Výstava Na plzeňské paletě je k vidění v Mariánské Týnici

Palety malovali či jinak výtvarně zpracovali především členové Unie výtvarných umělců plzeňské oblasti, včetně plzeňských rodáků Jiřího Suchého a Jiřího Slívy.

Zveřejněno: 10. 5. 2018 , Pecuch Martin
Pietní akty připomněly oběti druhé světové války Pietní akty připomněly oběti druhé světové války

Jedny z posledních pietních aktů věnovaných obětem druhé světové války se uskutečnily v Plzni ve středu 9. května u pomníku v Újezdě, ve Hřbitovní ulici a v prostorách střelnice Lobzy.

Zveřejněno: 10. 5. 2018 , Pecuch Martin
Město poskytne příspěvek na zvýšení mezd v sociálních službách Město poskytne příspěvek na zvýšení mezd v sociálních službách

Radní souhlasili s rozdělením 5,567 milionu korun na mimořádné navýšení mezd pracovníkům v sociálních službách čtyř organizací působících na území města Plzně.

Zveřejněno: 10. 5. 2018 , Pecuch Martin
Město nabídne sport všem generacím Město nabídne sport všem generacím

Sportovní hry mateřských škol, Plavecký přebor seniorů a Sportmánie Plzeň 2018 aneb Sportovní park pro celou rodinu jsou tři sportovní akce pro veřejnost, které přichystalo od května do srpna město Plzeň.

Zveřejněno: 9. 5. 2018 , Pecuch Martin
Město Plzeň uctilo památku padlých rudoarmějců Město Plzeň uctilo památku padlých rudoarmějců

Ve středu 9. května položili zástupci města u památníku rudoarmějců na Ústředním hřbitově v Plzni věnec k uctění památky padlých sovětských vojáků.

Zveřejněno: 9. 5. 2018 , Jarošová Adriana
Na Plzeňský festival stepu přijedou stepaři i ze zahraničí Na Plzeňský festival stepu přijedou stepaři i ze zahraničí

Do Plzně se tradičně sjedou špičkoví stepaři z Česka i zahraničí, na programu jsou až do neděle 13. května workshopy, stepování pod širým nebem U branky, swingová tančírna s výukou a také tradiční vyvrcholení festivalu – slavnostní Galavečer v Měšťanské besedě s …

Zveřejněno: 9. 5. 2018 , Pecuch Martin
Město obdrží dotaci na rekonstrukci výtahů v Hospici svatého Lazara Město obdrží dotaci na rekonstrukci výtahů v Hospici svatého Lazara

Získá příspěvek v požadované výši 4,524 milionu korun ze státního Programu vyrovnávání příležitostí pro občany se zdravotním postižením pro rok 2018.

Zveřejněno: 9. 5. 2018 , Pecuch Martin