Město Plzeň - bezbariérový web


Přečíst článek nahlas

Aktuality z města

Hledáte aktuální zprávy z Plzně? Zajímá vás, co se právě děje v Plzni? Přečtěte si zajímavé novinky, články a zprávy zveřejněné na oficiálním webu města Plzně.

V areálu TJ Radčice dojde k úpravě zeleně V areálu TJ Radčice dojde k úpravě zeleně

Areál TJ Radčice, z. s. byl vybudován před více jak 80 lety a tvoří ho travnatá plocha bývalého fotbalového hřiště, dva tenisové kurty a budova tělocvičny.

Zveřejněno: 8. 5. 2018 , Pecuch Martin
Alej Nýřanská se nově osází Alej Nýřanská se nově osází

Zastupitelé schválili poskytnutí finančních prostředků ve výši 500 tisíc korun na projekt Pěstební opatření a výsadby zeleně v lokalitě Nýřanská ulice – I. část alej Nýřanská.

Zveřejněno: 7. 5. 2018 , Pecuch Martin
Město podpoří výstavbu stezek, rekonstrukci ulice i opravu kaple Město podpoří výstavbu stezek, rekonstrukci ulice i opravu kaple

Peníze budou použity například na výstavbu stezky pro chodce a cyklisty městskými obvody Radčice a Malesice, rekonstrukci Srázné ulice na Slovanech, opravu kaple Panny Marie v Bukovci či oživení zeleně v prostoru mezi Anglickým nábřežím a Komerční bankou.

Zveřejněno: 7. 5. 2018 , Pecuch Martin
Slavnosti svobody v Plzni 2018 končí, přilákaly na 90 tisíc lidí Slavnosti svobody v Plzni 2018 končí, přilákaly na 90 tisíc lidí

Akce, na niž přijeli i tři američtí a čtyři belgičtí veteráni, vnuk generála Pattona, velvyslanci Belgického království i Spojených států amerických v České republice i další vzácní hosté, vyvrcholila v neděli odpoledne vzpomínkovým aktem u obnoveného památníku…

Zveřejněno: 6. 5. 2018 , Pecuch Martin
Letci RAF z plzeňského Karlova mají svůj pomník Letci RAF z plzeňského Karlova mají svůj pomník

V neděli 6. května byl odhalen pomník sedmi letcům RAF, kteří se narodili v plzeňské čtvrti Karlov.

Zveřejněno: 6. 5. 2018 , Jarošová Adriana
Důležitý je odkaz Václava Havla, zaznělo v Plzni při setkání s velvyslanci Důležitý je odkaz Václava Havla, zaznělo v Plzni při setkání s velvyslanci

Připomínat si myšlenky Václava Havla, udržovat jeho odkaz a mít na paměti zdůrazňování svobody a demokracie je důležité pro současnou českou společnost.

Zveřejněno: 6. 5. 2018 , Pecuch Martin
Stipendium generála Pattona obdržela Barbora Lavičková Stipendium generála Pattona obdržela Barbora Lavičková

V sobotu 5. května převzala na plzeňském náměstí Čestné stipendium generála George S. Pattona a finanční šek na tisíc amerických dolarů studentka Vyšší odborné školy zdravotnické v Plzni Barbora Lavičková.

Zveřejněno: 5. 5. 2018 , Jarošová Adriana
Konvoj svobody projel Plzní, veterány pozdravilo na 20 tisíc diváků Konvoj svobody projel Plzní, veterány pozdravilo na 20 tisíc diváků

Přehlídku historických i současných vojenských vozidel Convoy of Liberty na Slavnostech svobody v Plzni si nenechaly ujít tisíce lidí.

Zveřejněno: 5. 5. 2018 , Pecuch Martin
Veteráni jsou šťastní, že je památník Díky, Ameriko! opět v původní podobě Veteráni jsou šťastní, že je památník Díky, Ameriko! opět v původní podobě

Shodli se na tom při besedě se studenty středních škol a veřejností, která se uskutečnila v pátek 4. května v Měšťanské besedě. Setkání uvedl první náměstek primátora Martin Baxa, který přivítal veterány i veřejnost a poděkoval jim za účast.

Zveřejněno: 4. 5. 2018 , Pecuch Martin
Muže generála Pierce představuje výstava ve Smetanových sadech Muže generála Pierce představuje výstava ve Smetanových sadech

Příběh mužů generála Pierce přibližuje až do 20. května výstava ve Smetanových sadech.

Zveřejněno: 4. 5. 2018 , Jarošová Adriana
Jako poděkování zazněl Koncert pro sociálku Jako poděkování zazněl Koncert pro sociálku

Loňský originální nápad Centra pobytových a terénních služeb ze Zbůchu uspořádat akci nazvanou Koncert pro sociálku má pokračování.

Zveřejněno: 4. 5. 2018 , Pecuch Martin
Plzeň odhalila za účasti veteránů obnovené pylony památníku Díky, Ameriko! Plzeň odhalila za účasti veteránů obnovené pylony památníku Díky, Ameriko!

Oba pylony nechalo město odstranit v dubnu 2016 z důvodu špatného stavebně-technického stavu, v kvádrech se objevily praskliny a hrozilo jejich zřícení.

Zveřejněno: 4. 5. 2018 , Pecuch Martin
První květnový víkend v Plzni nabízí nabitý program První květnový víkend v Plzni nabízí nabitý program

Jedinečná atmosféra vás, pokud budete jen trochu chtít, vrátí do května 1945. A nejen to, pročtěte si naše další tipy a těšte se na víkend!

Zveřejněno: 4. 5. 2018 , Pecuch Martin
Plzeň si připomněla na náměstí Míru památku padlých vojáků z druhé světové války Plzeň si připomněla na náměstí Míru památku padlých vojáků z druhé světové války

Ve čtvrtek 3. května uctili občané Plzně společně s americkými veterány z druhé světové války památku padlých vojáků, kteří osvobodili západní Čechy včetně Plzně.

Zveřejněno: 3. 5. 2018 , Jarošová Adriana
Americký velvyslanec přijel na zahájení Slavností svobody Americký velvyslanec přijel na zahájení Slavností svobody

Primátor města Plzně Martin Zrzavecký přijal ve čtvrtek 3. května velvyslance Spojených států amerických J. E. Stephena B. Kinga.

Zveřejněno: 3. 5. 2018 , Pecuch Martin