Město Plzeň - bezbariérový web


Přečíst článek nahlas

Aktuality z města

Hledáte aktuální zprávy z Plzně? Zajímá vás, co se právě děje v Plzni? Přečtěte si zajímavé novinky, články a zprávy zveřejněné na oficiálním webu města Plzně.

Loosův interiér na Klatovské 19 se výjimečně otevře veřejnosti Loosův interiér na Klatovské 19 se výjimečně otevře veřejnosti

U příležitosti Mezinárodního dne památek se v sobotu 14. dubna výjimečně otevře návštěvníkům doposud nezrekonstruovaný Loosův interiér na Klatovské 19.

Zveřejněno: 10. 4. 2018 , Pecuch Martin
Plzeň si připomene oběti holocaustu Plzeň si připomene oběti holocaustu

Veřejné čtení jmen obětí holocaustu Jom ha-šoa se uskuteční ve čtvrtek 12. dubna od 14 hodin U Branky ve Smetanových sadech.

Zveřejněno: 10. 4. 2018 , Pecuch Martin
Na náměstí Milady Horákové se buduje přestupní uzel Na náměstí Milady Horákové se buduje přestupní uzel

Stavba přestupního uzlu na Slovanech na náměstí Milady Horákové odstartovala v pondělí 9. dubna předáním staveniště.

Zveřejněno: 9. 4. 2018 , Pecuch Martin
Do soutěže Stavba roku Plzeňského kraje se přihlásilo 28 staveb Do soutěže Stavba roku Plzeňského kraje se přihlásilo 28 staveb

Statek, mateřská škola, kaple, fotbalové hřiště, ulice i tzv. Dům v kožichu jsou mezi přihlášenými stavbami v jubilejním 15. ročníku Stavby roku Plzeňského kraje.

Zveřejněno: 9. 4. 2018 , Pecuch Martin
Toalety v parkovacím domě Rychtářka jsou nově přístupné cestujícím zájezdů Toalety v parkovacím domě Rychtářka jsou nově přístupné cestujícím zájezdů

Vstup na toalety je z východní strany objektu naproti parkovišti BUS. Cestující měli dosud možnost používat pouze mobilní buňky WC umístěné na parkovišti.

Zveřejněno: 9. 4. 2018 , Pecuch Martin
Plzeň se rozloučí s posledním trolejbusem Škoda 14 TrM Plzeň se rozloučí s posledním trolejbusem Škoda 14 TrM

V pondělí 9. dubna, v den 77. výročí zahájení trolejbusové dopravy v Plzni, se uskuteční rozlučková jízda s vozy Škoda 14 Tr.

Zveřejněno: 7. 4. 2018 , Pecuch Martin
Primátor předal výhercům vstupenky na Pink Floyd Show Primátor předal výhercům vstupenky na Pink Floyd Show

Open air koncert kapely zahájí 1. května v Lochotínském amfiteátru plzeňské Slavnosti svobody. Je rovněž věnován stému výročí založení Československa.

Zveřejněno: 6. 4. 2018 , Pecuch Martin
Tragická opera Nevěsta messinská se vrací do Plzně Tragická opera Nevěsta messinská se vrací do Plzně

Tragická hra Zdeňka Fibicha Nevěsta messinská. Inscenace v režii Martina Otavy a hudebním nastudování Jiřího Štrunce bude mít na jevišti Velkého divadla premiéru 7. dubna.

Zveřejněno: 6. 4. 2018 , Pecuch Martin
Jaké akce přinese druhý dubnový víkend v Plzni? Máme pro vás několik tipů! Jaké akce přinese druhý dubnový víkend v Plzni? Máme pro vás několik tipů!

První dubnové dny byly ve znamení aprílového počasí, teď už to však vypadá na opravdové jaro. Slunečný víkend si nejlépe užijete venku, třeba na výletě do Plzně.

Zveřejněno: 6. 4. 2018 , Pecuch Martin
Fotograf Karel Steiner vystavuje v mázhauzu radnice Fotograf Karel Steiner vystavuje v mázhauzu radnice

Fotograf s plzeňskými kořeny žije trvale ve Francii, ale do České republiky se poslední dobou čím dál častěji vrací. Výstava je k vidění do pátku 20. dubna.

Zveřejněno: 5. 4. 2018 , Pecuch Martin
Diplomaté arabských států navštívili Plzeň, zahájili Arabfest Diplomaté arabských států navštívili Plzeň, zahájili Arabfest

Záštitu nad konáním festivalu převzali primátor města Plzně Martin Zrzavecký a rektor Západočeské univerzity v Plzni Miroslav Holeček.

Zveřejněno: 5. 4. 2018 , Pecuch Martin
Spokojenost s kulturou v Plzni je velmi vysoká, odhalil to průzkum na Kulturním fóru Spokojenost s kulturou v Plzni je velmi vysoká, odhalil to průzkum na Kulturním fóru

Přes 92 procent respondentů dotazníkového šetření o stavu kultury v Plzni uvedlo, že je zcela či částečně spokojeno s nabídkou kulturního dění v krajské metropoli.

Zveřejněno: 5. 4. 2018 , Pecuch Martin
V Plzni vznikne díky přesmyku domažlické trati nová dvoukolejná zastávka V Plzni vznikne díky přesmyku domažlické trati nová dvoukolejná zastávka

V rámci výstavby takzvaného přesmyku domažlické trati vybuduje sdružení firem během 23 měsíců novou dvoukolejnou železniční trať v oblasti stávající zastávky Plzeň – Skvrňany.

Zveřejněno: 4. 4. 2018 , Pecuch Martin
Vstupenky na Cyrana v podání Michala Dlouhého jsou již v prodeji Vstupenky na Cyrana v podání Michala Dlouhého jsou již v prodeji

Letošní premiérou Divadelního léta pod plzeňským nebem bude romantický příběh Cyrano v podání Michala Dlouhého.

Zveřejněno: 4. 4. 2018 , Pecuch Martin
Zhotovení pylonů pro Díky, Ameriko! jde do finále, kamenosochař tesá nápisy Zhotovení pylonů pro Díky, Ameriko! jde do finále, kamenosochař tesá nápisy

Nápisy a znaky českého lva a americké orlice nyní vysekává do dvou mohutných žulových kvádrů kamenosochař Michal Mašek.

Zveřejněno: 4. 4. 2018 , Pecuch Martin