Město Plzeň - bezbariérový web


Přečíst článek nahlas

Aktuality z města

Hledáte aktuální zprávy z Plzně? Zajímá vás, co se právě děje v Plzni? Přečtěte si zajímavé novinky, články a zprávy zveřejněné na oficiálním webu města Plzně.

Plzeň poskytne zázemí rodině z Iráku Plzeň poskytne zázemí rodině z Iráku

Plzeň poskytne do nájmu byt čtyřčlenné rodině uprchlíků z Iráku, otec rodiny byl členem kurdské armády a bojoval proti takzvanému Islámskému státu.

Zveřejněno: 3. 4. 2018 , Pecuch Martin
Viktoria Plzeň a Plzeňská karta spojují síly Viktoria Plzeň a Plzeňská karta spojují síly

Viktoria Plzeň ve spolupráci s městem Plzeň dokončila projekt, který propojí permanentní vstupenku na fotbalová utkání s Plzeňskou kartou.

Zveřejněno: 3. 4. 2018 , Pecuch Martin
Správa veřejného statku zajistí opravu nádrže v Bukovci i úpravu točny autobusů Správa veřejného statku zajistí opravu nádrže v Bukovci i úpravu točny autobusů

Jde o celkovou rekonstrukci, včetně úprav vedoucích ke zvýšení i rekreačního využití této vodní plochy. Rozpočtové opatření schválila Rada města Plzně.

Zveřejněno: 2. 4. 2018 , Pecuch Martin
Kam v Plzni vyrazit o Velikonocích? Inspirujte se! Kam v Plzni vyrazit o Velikonocích? Inspirujte se!

Velikonoce jsou tu a s nimi snad už přichází i to pravé jaro. Kam v Plzni o víkendu vyrazit na nádivku, pletení pomlázky nebo naopak nějakou nevelikonoční akci? Inspirujte se našimi tipy.

Zveřejněno: 30. 3. 2018 , Pecuch Martin
Nájemné v městských bytech na Sylvánu nezdraží Nájemné v městských bytech na Sylvánu nezdraží

Plzeň ani v letošním roce nevyužije možnost, kterou jí dává nařízení vlády č. 481/2000 Sb., a nebude zvyšovat nájemné v městských bytech na Sylvánu v blocích, kde je nájemné tzv. „věcně usměrňované“.

Zveřejněno: 30. 3. 2018 , Pecuch Martin
Šikovné ruce potěšily Plzeňany Šikovné ruce potěšily Plzeňany

Navzdory téměř zimnímu počasí byl Zelený čtvrtek 29. března opět dnem, kdy zdravotně postižení nejen z plzeňských organizací předvedli svoji šikovnost v rámci Velikonočních trhů v Plzni na náměstí Republiky.

Zveřejněno: 30. 3. 2018 , Pecuch Martin
Plzeňský satelit ponese do vesmíru nejlepší studentské experimenty Plzeňský satelit ponese do vesmíru nejlepší studentské experimenty

Pilsen Cube II – tak se jmenuje unikátní projekt studentského satelitu, který vloni spustila plzeňská radnice ve spolupráci se Západočeskou univerzitou v Plzni.

Zveřejněno: 29. 3. 2018 , Pecuch Martin
Lidé diskutovali o fúzi městské teplárny s Plzeňskou energetikou Lidé diskutovali o fúzi městské teplárny s Plzeňskou energetikou

Přítomno bylo kolem čtyř desítek lidí. O fúzi by měli zastupitelé definitivně rozhodnout zřejmě už na květnovém zasedání.

Zveřejněno: 29. 3. 2018 , Pecuch Martin
Velikonoční sbírka potěšila v azylových domech Velikonoční sbírka potěšila v azylových domech

Odbor sociálních služeb Magistrátu města Plzně společně s Městskou policií Plzeň uspořádal charitativní Velikonoční sbírku.

Zveřejněno: 29. 3. 2018 , Pecuch Martin
V Depo2015 vznikne stálá tržnice, otevřít by se měla na konci září V Depo2015 vznikne stálá tržnice, otevřít by se měla na konci září

Na podzim 2018 se otevře v krásné industriální hale z 30. let stálá Tržnice Depo s farmářskými a řemeslnými obchůdky i sezonními stánky.

Zveřejněno: 29. 3. 2018 , Pecuch Martin
Vyřízení dokladů bude v Plzni pro rodiny s dětmi nově pohodlnější Vyřízení dokladů bude v Plzni pro rodiny s dětmi nově pohodlnější

Magistrát města Plzně zřídil nově tři přepážky, které zvýší komfort rodinám s dětmi při vyřizování dokladů.

Zveřejněno: 28. 3. 2018 , Pecuch Martin
Febiofest nabídne v Kině Beseda pět snímků Febiofest nabídne v Kině Beseda pět snímků

Po úspěšné pražské části festivalu dorazil Febiofest na tři dny do Plzně.

Zveřejněno: 28. 3. 2018 , Pecuch Martin
Pohledy na Šumavu Františka Malocha nabídne výstava ve Smetanových sadech Pohledy na Šumavu Františka Malocha nabídne výstava ve Smetanových sadech

Od 3. do 26. dubna si mohou zájemci prohlédnout velkoformátové fotografie výstavy Šumava Františka Malocha ve Smetanových sadech v prostoru před Studijní a vědeckou knihovnou Plzeňského kraje.

Zveřejněno: 28. 3. 2018 , Pecuch Martin
Arabfest představí nejen architekturu Blízkého východu Arabfest představí nejen architekturu Blízkého východu

Tématy devátého ročníku Festivalu arabské kultury budou veřejný prostor, územní plánování, architektura a urbanismus na Blízkém východě.

Zveřejněno: 28. 3. 2018 , Pecuch Martin
Slavnosti svobody nabídnou bohatý program, uskuteční se od 3. do 6. května Slavnosti svobody nabídnou bohatý program, uskuteční se od 3. do 6. května

Oslavy nabídnou bohatý vojensko-historický a kulturní program. Zahájení bude patřit koncertu The Count Basie Orchestra z USA, držitel 18 cen Grammy, program zakončí vzpomínkové setkání u památníku Díky, Ameriko!

Zveřejněno: 27. 3. 2018 , Pecuch Martin