Úvod O městě Aktuality Aktuality z města

Aktuality z města

Hledáte aktuální zprávy z Plzně? Zajímá vás, co se právě děje v Plzni? Přečtěte si zajímavé novinky, články a zprávy zveřejněné na oficiálním webu města Plzně.

Plzeň chce změny legislativy, jež zmírní problémy s bezdomovci, cizinci a pracovními agenturami Plzeň chce změny legislativy, jež zmírní problémy s bezdomovci, cizinci a pracovními agenturami

Právě to jsou oblasti, jež město nejvíc trápí. V západočeské metropoli roste počet lidí bez domova, což souvisí i s praktikami některých pracovních agentur.

Zveřejněno: 14. 11. 2016 , Pecuch Martin
Zkušenosti v oblasti prevence rizikového chování ve školách si vyměňovali ředitelé a školní metodici Zkušenosti v oblasti prevence rizikového chování ve školách si vyměňovali ředitelé a školní metodici

Ředitelé a školní metodici prevence z plzeňských základních škol se sešli na radnici, magistrátní odbory bezpečnosti a prevence kriminality a školství, mládeže a tělovýchovy jim ve spolupráci s Týmem pro mládež Plzeň-město a Pedagogicko-psychologickou poradnou…

Zveřejněno: 14. 11. 2016 , Pecuch Martin
Cenu Bohumila Polana poprvé získala detektivka Cenu Bohumila Polana poprvé získala detektivka

Daniela Kovářová je česká právnička, spisovatelka, advokátka se specializací na rodinnou problematiku, politička a bývalá ministryně spravedlnosti.

Zveřejněno: 14. 11. 2016 , Pecuch Martin
Co v Plzni podniknout o svatomartinském víkendu? Co v Plzni podniknout o svatomartinském víkendu?

Tak co myslíte? Přijede letos Martin na bílém koni nebo nás zase nechá čekat? Uvidíme. Každopádně, abyste si mohli nadcházející víkend v Plzni náležitě užít, máme pro vás oblíbený výběr akcí.

Zveřejněno: 11. 11. 2016 , Pecuch Martin
Plzeň pomůže sportovnímu klubu házenkářů, pronajme jim tělocvičnu v Krašovské Plzeň pomůže sportovnímu klubu házenkářů, pronajme jim tělocvičnu v Krašovské

Nafukovací hala, kterou využívaly stovky jeho dětí od minižáků až po juniory, v polovině října shořela.

Zveřejněno: 11. 11. 2016 , Pecuch Martin
Darovat jídlo potřebným je možné v sobotní Národní potravinové sbírce Darovat jídlo potřebným je možné v sobotní Národní potravinové sbírce

Zapojit se do Národní potravinové sbírky může každý Plzeňan v sobotu 12. listopadu, pomůže tak potřebným, kteří nemají dostatek potravin a strádají.

Zveřejněno: 10. 11. 2016 , Pecuch Martin
Zájem o Plzeň mezi asijskými turisty roste Zájem o Plzeň mezi asijskými turisty roste

Právě Jižní Korea, Čína a další asijské země v současné době patří k nejrychleji rostoucím trhům.

Zveřejněno: 10. 11. 2016 , Pecuch Martin
Juniorfest přiveze tvůrce české pohádky Anděl Páně Juniorfest přiveze tvůrce české pohádky Anděl Páně

Devátý ročník mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež Juniorfest se ve vybraných městech Plzeňského kraje uskuteční od 11. do 17. listopadu.

Zveřejněno: 10. 11. 2016 , Pecuch Martin
Město a Čistá Plzeň vyzývají: Léky a fentanylové náplasti do odpadu nepatří! Město a Čistá Plzeň vyzývají: Léky a fentanylové náplasti do odpadu nepatří!

To je motto nové kampaně, která má obyvatele města Plzně upozornit, že odhozením starých nebo už použitých léčiv do popelnic mohou ohrozit své spoluobčany.

Zveřejněno: 9. 11. 2016 , Pecuch Martin
Peruánské Pisco a západočeskou Plzeň chce více sblížit velvyslankyně Peru Peruánské Pisco a západočeskou Plzeň chce více sblížit velvyslankyně Peru

Obě města jsou známá po celém světě díky nápoji, který produkují, za Plzeň je to pivo, za Pisco kořalka připravovaná z vína.

Zveřejněno: 9. 11. 2016 , Pecuch Martin
Cenu Ladislava Sutnara převzali laureáti v Měšťanské besedě Cenu Ladislava Sutnara převzali laureáti v Měšťanské besedě

Grafický designér a typograf Rostislav Vaněk, historik a teoretik umění Tomáš Vlček, jeden z nejvýraznějších holandských grafických designérů Anthon Beeke, všestranná americká designérka Gere Kavanaugh a jedna z nejprestižnějších vysokých uměleckých škol ve světě Pratt…

Zveřejněno: 9. 11. 2016 , Pecuch Martin
Město dokončilo náhradní hřiště pro SK Slovan Plzeň 1910 Město dokončilo náhradní hřiště pro SK Slovan Plzeň 1910

Areál s celkovou plochou 2,4 hektaru poslouží jako náhradní hřiště pro SK Slovan Plzeň 1910 (dříve název TJ Slovan Spoje Plzeň), vznikl na městských pozemcích nedaleko zástavby ve směru výjezdu na Křimice.

Zveřejněno: 8. 11. 2016 , Pecuch Martin
Žáci plzeňských základních škol výtvarně ztvárnili situace „Kdy zavolat 150“ Žáci plzeňských základních škol výtvarně ztvárnili situace „Kdy zavolat 150“

Kromě ocenění prvních pěti nejlepších prací byly rozdány i takzvané Ceny hasičů. Dětské obrázky jsou k vidění na výstavě v 1. patře plzeňské radnice do 30. listopadu, poté budou vystaveny v Techmania Science Center.

Zveřejněno: 8. 11. 2016 , Pecuch Martin
Město plánuje uvolnit 50 tisíc na zajištění noclehu v zimě pro lidi bez domova Město plánuje uvolnit 50 tisíc na zajištění noclehu v zimě pro lidi bez domova

ní tak pravidelně už od roku 2012, cílem je zajistit na nezbytně nutnou dobu nocleh v komerční ubytovně všem osobám bez přístřeší, které z kapacitních důvodů nebudou moci využít azylu Domova sv. Františka.

Zveřejněno: 7. 11. 2016 , Pecuch Martin
O víkendu slaví Techmania a házenkáři zabojují o mistrovství Evropy. Co dál? O víkendu slaví Techmania a házenkáři zabojují o mistrovství Evropy. Co dál?

S úbytkem denního světla se víkendy v Plzni na první pohled mohou zdát trochu ospalejší, ale ani tento týden nemusíte strávit doma za kamny.

Zveřejněno: 4. 11. 2016 , Pecuch Martin

Významné akce města Plzně

Rok české hudby v Plzni
1. 1. 2024 - 31. 12. 2024
Rok české hudby v Plzni

Doprava v Plzni

Informace o aktuálních dopravních omezeních v Plzni